Sekite mus Facebook'e!
Moiwa yra skani, sotumo ir švelnumo žuvis. Vienintelis trūkumas – kvapas, ypač termiškai apdorojant. Tuomet po kepimo pusę dienos reikia vėdinti butą. Tačiau, pasirodo, yra išeitis iš šios situacijos. Reikia specialaus marinato, sūraus ir aštraus. Taip pat tešlos.

Paruoškite:
- Paruoškite: 1 kg kapinų;
- 4 kiaušinių;
- 20 ml pieno;
- 2 šaukštai sojų padažo;
- 1 valgomasis šaukštas acto;
- 5 česnako skiltelės;
- 80 g kvietinių miltų;
- 80 g kukurūzų miltų;
- 80 g manų kruopų;
- augalinis aliejus;
- druska, pipirai.
Rinkitės kuo šviežesnę žuvį. Šaldytos geriau neimti, bet jei nėra kitos išeities, pirmiausia įdėkite į šaldytuvą, kad atšiltų, o tada jau patikrinkite kokybę. Teisingas atšildymo procesas yra pusė sėkmės. Jei pasirodys, kad jis pasenęs, galite jį išmesti.

Suradę tinkamą žuvį pradėkite ruošti maistą:
Išvalykite žuvį (pašalinkite galvas ir vidurius).
Kiekvieną žuvį įtrinkite česnaku ir sojų padažu bei actu ir aliejumi. Palikite 20-30 minučių.
Tuo pat metu iš pieno, suplakto su kiaušiniais, padarykite tešlą. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir manų kruopas.
Kad žuvis būtų tobula, reikia naudoti daug lieso kepimo aliejaus. Žuvį merkite į miltų ir manų kruopų mišinį, tada į kiaušinį ir vėl į miltus. Dėkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių.

Patiekite su citrina ir žolelėmis.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
