Sekite mus Facebook'e!
Jaunos bulvės yra ypatingas sezoninis produktas, kuris atsiranda pavasarį ir vasaros pradžioje, kai bulvių gumbai dar tik formuojasi ir nespėja užsiauginti storos odelės. Nuo subrendusių bulvių jas lengva atskirti pagal ploną, beveik permatomą odelę, kurią galima pašalinti be peilio, tik pirštais.
Tokių bulvių minkštimas yra švelnus, šiek tiek saldus, greitai išviręs ir tiesiog tirpstantis burnoje.
Jaunos bulvės vertinamos dėl savo natūralaus skonio, kuriam nereikia daug prieskonių ar padažų – pakanka lašelio aliejaus ir žiupsnelio druskos, kad išryškėtų jų natūralus šviežumas. Tai vienas mėgstamiausių vasaros stalo produktų, kuris puikiai dera su krapais, česnakais, grietine ir sezoninėmis daržovėmis.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: Jaunos bulvės – 1,3 kg;
- lauro lapai – 2 vnt;
- Juodųjų pipirų žirneliai – 6 vnt;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- Sviestas – 70 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- grietinėlė – 100 g;
- česnakas – 2 skiltelės;
- krapų – ryšulėlis;
- Druska – šaukštelis.
Jaunų bulvių paruošimas:
Bulves išvirkite iki virimo su lauro lapu, juodųjų pipirų žirneliais, nepamirškite pasūdyti. Keptuvėje ant augalinio ir sviesto aliejaus apkepkite svogūnus, prieš tai supjaustytus nedideliais kubeliais
. Į apkeptus svogūnus supilkite grietinėlę, į padažą pertrinkite česnako skilteles. Į padažą sudėkite virtas jaunas bulves, išmaišykite.
Smulkiai supjaustykite krapus ir apibarstykite jais bulves.
Tai paprastas vasaros patiekalas, kuris tinka su mėsa, žuvimi ir kitomis daržovėmis.
