Sekite mus Facebook'e!
Naminis tortas – tai daugiau nei desertas. Tai jaukumo, šventės ir širdies šilumos simbolis, prie bendro stalo suburiantis šeimą ir draugus. Savo rankomis paruoštas tortas atspindi šeimininkų skonį, vaizduotę ir rūpestį, pripildydamas namus vanilės, šokolado, vaisių ar grietinėlės aromato.
Skirtingai nei parduotuviniai variantai, naminį tortą galima pagaminti visiškai pagal savo skonį – pasirinkti mėgstamą plutą, kremą, įdarą ir papuošimą. Jis gali būti puošnus ir puošnus šventei arba paprastas, bet nepaprastai skanus šeimos arbatėlei.
Kiekvienas sluoksnis yra asmeninio požiūrio ir rūpesčio rezultatas, todėl toks desertas visada yra ypač vertingas.
Kremui skirti ingredientai:
- Miltai – 800 g;
- Sviestas – 500 g;
- grietinė – 3 šaukštai;
- Kiaušinio trynys – 8 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- raugas – 12 g.
Sudedamosios dalys bezė:
- Kiaušinių baltymai – 8 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- Cukrus – 300 g;
- graikiniai riešutai – 100 g;
- Sviestas – 100 g;
- Kondensuotas pienas – 300 g.
Pyrago paruošimas:
Sviestą sumalame su miltais, grietinėlės plakinyje padarome įdubimą. Į šį įdubimą supilame grietinę, kiaušinių trynius, druską, kepimo miltelius ir
greitai užminkome minkštą ir elastingą tešlą
.
Tešlą padalijame į 3 lygias dalis, kiekvieną dalį dedame į atskirą celofaninį maišelį, suformuojame storas tortilijas.
Tortilijas pusvalandžiui dedame į šaldytuvą. Tuo metu išplakite baltymus su druska, palaipsniui įmaišykite cukrų.
Vieną sluoksnį tešlos sutarkuokite stambia tarka ir tolygiu sluoksniu paskleiskite ant pergamento
.
Į konditerinį maišelį įdėkite meringės, uždenkite sluoksnio viršų meringe
. Apibarstykite meringę kapotais graikiniais riešutais ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Panašiai ištepkite likusią tešlą, uždenkite juos beza ir graikiniais riešutais, iškepkite.
Kremui sviestą išsukite iki baltumo, pamažu supilkite kondensuotą pieną. Kiekvieno pyrago viršų aptepkite kremu, sudėkite juos vieną ant kito, o ant viršaus uždėkite bezė.
Jei norite, tortą galite apibarstyti kokoso drožlėmis. Būtinai įdėkite tortą į šaldytuvą 6 valandoms, tada patiekite su arbata.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
