Sekite mus Facebook'e!
Šią girą nėra sunku pagaminti, ji gaivina geriau nei daugelis žinomų gėrimų, o jos nauda taip pat yra.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
vandens, 5 litrų;
– paprastosios cikorijos, 2 valgomųjų šaukštų
; – mielių, 6 g;
– citrinos rūgšties, 1 šaukštelis
; – cukraus, 650 g.
Paruošimo procesas
Puode sumaišykite vandenį su cukrumi, citrinos rūgštimi ir cikorijomis. Viską gerai išmaišykite.
Užvirinkite ir iš karto nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite iki šiltos temperatūros.
Sudėkite mieles, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje kelioms valandoms, kol pasirodys putos.
Supilstykite į plastikinius butelius ir dėkite į šaldytuvą, kad atšaltų.
Patarimas: į kiekvieną butelį taip pat galite įdėti po keletą sultenių. Toks rūgpienis netinka okroškai gaminti dėl specifinio cikorijų skonio ir aromato, todėl mėgstamai šaltai sriubai geriau pasigaminkite klasikinį duonos rūgpienį.
Šį rūgpienį galima laikyti iki 5 dienų, todėl jei vasara karšta, o jūs mėgstate natūralius ir sveikus gėrimus, pasigaminkite kelias porcijas iš karto, jis ilgai neišsilaikys.
