Sekite mus Facebook'e!
Krapuose ir petražolėse yra daug organizmui naudingų vitaminų ir mineralų. Krapuose gausu vitaminų A, C ir K, taip pat folio rūgšties, geležies, kalcio ir kitų mineralų. Jie gali padėti pagerinti virškinimą, sumažinti kraujospūdį ir sustiprinti imuninę sistemą
. Petražolėse taip pat yra daug vitaminų ir mineralų. Jose ypač daug vitamino K, kuris padeda krešėti kraujui, ir vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą. Petražolės taip pat gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, pagerinti regėjimą ir sustiprinti kaulus
. Svarbu prisiminti, kad žalumynai yra sveikas mitybos priedas, tačiau negali pakeisti visaverčio maisto. Paruoškime marinuotų žalumynų.
Sudedamosios dalys: 1:
- krapų – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis;
- druskos.
Marinuotų žalumynų paruošimas:
Krapus ir petražoles smulkiai sukapokite, bet nesumaišykite. Į stiklainius, kurių tūris mažesnis nei 1 l, atskirai sudėkite petražoles ir krapus
. 200 ml verdančio vandens užpilkite druska ir gerai išmaišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į stiklainius supilkite verdantį vandenį taip, kad skystis visiškai užpildytų indus
. Užspauskite žalumynus stiklainyje šaukštu, uždenkite dangteliu ir padėkite į šaldytuvą.
Po šio marinato krapus ir petražoles galite bet kada išimti ir panaudoti.
Šviežių prieskoninių žolelių skonis ir aromatas išlieka.
