Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šviežių žolelių skonio ir aromato išsaugojimas. Kaip iš anksto laikyti krapus ir petražoles

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Krapuose ir petražolėse yra daug organizmui naudingų vitaminų ir mineralų. Krapuose gausu vitaminų A, C ir K, taip pat folio rūgšties, geležies, kalcio ir kitų mineralų. Jie gali padėti pagerinti virškinimą, sumažinti kraujospūdį ir sustiprinti imuninę sistemą

. Petražolėse taip pat yra daug vitaminų ir mineralų. Jose ypač daug vitamino K, kuris padeda krešėti kraujui, ir vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą. Petražolės taip pat gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, pagerinti regėjimą ir sustiprinti kaulus

. Svarbu prisiminti, kad žalumynai yra sveikas mitybos priedas, tačiau negali pakeisti visaverčio maisto. Paruoškime marinuotų žalumynų.

Sudedamosios dalys: 1:

  • krapų – ryšulėlis;
  • petražolių – ryšulėlis;
  • druskos.

Marinuotų žalumynų paruošimas:

Krapus ir petražoles smulkiai sukapokite, bet nesumaišykite. Į stiklainius, kurių tūris mažesnis nei 1 l, atskirai sudėkite petražoles ir krapus

. 200 ml verdančio vandens užpilkite druska ir gerai išmaišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į stiklainius supilkite verdantį vandenį taip, kad skystis visiškai užpildytų indus

. Užspauskite žalumynus stiklainyje šaukštu, uždenkite dangteliu ir padėkite į šaldytuvą.

Rekomenduojame:  Neįtikėtinai skanus riešutų pyragas. Paprastas naminis receptas iš nebrangių produktų!

Сохраняем вкус и аромат свежей зелени. Как заготовить укроп и петрушку впрок

Po šio marinato krapus ir petražoles galite bet kada išimti ir panaudoti.

Сохраняем вкус и аромат свежей зелени. Как заготовить укроп и петрушку впрок

Šviežių prieskoninių žolelių skonis ir aromatas išlieka.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *