Sekite mus Facebook'e!
Vieną kartą išbandžiau šiuos sumuštinius ir juos įsimylėjau. Dabar gaminu įvairioms šventėms, o ir svečiai jas su trenksmu nušluoja. Toks įdomus ingredientų derinys, kad jiems tiesiog neįmanoma likti abejingu. Nors atrodytų, viskas aišku ir paprasta, bet kartu tai kulinarinė bomba!
Ingredientai:
pievagrybiai – 100 gramų;
svogūnas – 1 gabalas;
česnakai – 1-2 skiltelės;
grietinė arba neriebus majonezas – 5 šaukštai;
rūkytos skumbrės – 200 – 250 gramų;
virtas kiaušinis – 1 vnt;
batonas arba kepalas.
Šventiniai sumuštiniai su grybais ir skumbre. Žingsnis po žingsnio receptas
Svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis, česnaką smulkiai supjaustykite, o grybus supjaustykite mažais gabalėliais. Viską pakepinti iki auksinės rudos spalvos.
Iš rūkytos skumbrės pašalinkite odą ir kaulus ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Kiaušinius supjaustykite gabalėliais, kaip ir visus ankstesnius ingredientus.
Grybus sumaišykite su svogūnais, skumbre, kiaušiniu, pagardinkite grietine arba majonezu. Viską kruopščiai išmaišykite.
Supjaustytą batoną ar batoną galima šiek tiek padžiovinti keptuvėje, bet nebūtina.
Paštetą dėkite ant skrebučio ir papuoškite žolelėmis.
Mūsų šventiniai sumuštiniai su grybais ir skumbre yra paruošti.
Kaip skanu užkąsti traškiu skrebučiu su švelniu, sultingu įdaru. Tu apsilaižysi pirštus!
Gero apetito!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


