Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai, kaip ir pyragai, priklauso nuo tendencijų. Tai reiškia, kad šio miltinio gaminio rinkoje yra daug įdomių tendencijų, kurios padeda parduoti sausainius masėms.
Paprastai kas antras naujas duonos gaminys yra skirtas sausainiams
.
Kaip pavyzdį galime pateikti „Oreo” tendenciją
. ⅓
sausainių mėgėjų būtinai kartą per savaitę įsigyja šio skanėsto pakuotę
. ½
dalis sausainius mėgstančių žmonių turi savo mėgstamiausius šio saldaus kepinio receptus
. Daugelis
žmonių
mano, kad naminiai sausainiai yra daug skanesni už pirktus parduotuvėje.
Apsvarstykime šį teiginį remdamiesi savo patirtimi – pasigaminkime naminių sausainių
.
Naminių sausainių ingredientai:
- Kiaušinis – vnt;
- sviesto – 110 g;
- cukraus – 70 g;
- kildinimo medžiagos – 1 šaukštelis;
- kakavos miltelių – 1 valgomasis šaukštas;
- riešutai – 80 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – žiupsnelis;
- miltai – 200 g.
Naminių sausainių paruošimas:
Į minkštą sviestą supilkite vaniliną, klasikinį cukrų, druską ir kruopščiai išmaišykite, kol ištirps smėlio grūdeliai
. Į mišinį įmuškite kiaušinį, toliau maišykite
. Į mišinį supilkite ½ miltų ir visus kepimo miltelius, išminkykite tešlą
.
Į tešlą supilkite likusius miltus, palikdami 2 valgomuosius šaukštus
. Tirštą tešlą padalykite į 2 dalis. Vieną iš dalių sudėkite į kitą indą, į ją persijokite kakavos miltelius ir išmaišykite
. Riešutus susmulkinkite iki trupinių ir įmaišykite į šokoladinę tešlą
.
Į paprastą tešlą supilkite likusius miltus ir išminkykite. Abu tešlos ritinėlius užklijuokite celofanu ir 20 minučių padėkite
į
šaldytuvą
. Lengvai iškočiokite šviesios tešlos ritinėlį ir ant jo uždėkite šokoladinės tešlos ritinėlį. Abu ritinius iškočiokite 20×30 cm plote. Tamsusis sluoksnis turi būti viršuje, o šviesusis – apačioje.
Suvyniokite vyniotinį šokoladiniu sluoksniu į vidų ir apibarstykite jį riešutų trupiniais.
Uždenkite vyniotinį maistine plėvele ir palikite šaldiklyje 30 minučių.
Supjaustykite vyniotinį mažais maždaug 2-2,5 cm storio gabalėliais.
Sausainius sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Gausite įdomų desertinio „Zebro” formos sausainį. Jam galite imti ir žemės riešutų, ir lazdyno, ir graikinių, ir kitų rūšių riešutų.
