Sekite mus Facebook'e!
Salotos „Monarch” – išskirtinis patiekalas, kuris žada nustebinti savo skoniu ir pateikimu. Šios salotos dažnai tampa šventinio stalo puošmena ir gali užimti garbingą vietą jūsų pietų meniu bet kuriuo metų laiku. Jos receptūra gali skirtis, tačiau visada jos pagrindą sudaro šviežių ir gyvybingų ingredientų derinys, sudarantis harmoningą skonių ir tekstūrų derinį.
Į „Monarch” salotų sudėtį paprastai įeina tokie ingredientai kaip mėsa (pvz., vištiena arba kalakutiena), daržovės, pavyzdžiui, agurkai, bulvės ir morkos, taip pat įvairūs sūriai, kurie patiekalui suteikia puikų sultingumą ir sodrumą.
Dažnai gaminant naudojami įvairūs padažai ir užpilai, įskaitant majonezą, kuris sustiprina skonį ir padaro salotas dar patrauklesnes.
Sudedamosios dalys:
- Virtos vištienos filė – 350 g;
- virtos bulvės – 3 vnt;
- virtos morkos – 1 vnt;
- virti kiaušiniai – 4 vnt;
- marinuoti agurkai – 4 vnt;
- sūris – 130 g;
- žaliųjų svogūnų – 1 ryšulėlis;
- majonezas – 4 šaukštai;
- druskos – žiupsnelis.
Salotų „Monarchas” paruošimas:
Virtą vištienos filė ir marinuotus arba sūdytus agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais. Smulkiai susmulkinkite žalius svogūnus, atskirai vienas nuo kito patrinkite sūrį ir kietai virtus kiaušinius
. Stambiai
sutarkuokite
virtas bulves ir morkas, taip pat atskirai sudėkite produktus. Pirmąjį morkų sluoksnį sudėkite į dubenį ir ištepkite majonezu
. Ant morkų sluoksnio sudėkite kiaušinius, pabarstykite juos žaliaisiais svogūnais. Svogūnų sluoksnį patepkite majonezu, sudėkite vištieną
. Mėsos sluoksnį aptepkite majonezu, sudėkite marinuotus agurkus. Agurkus patepkite majonezu, išdėliokite bulves, pabarstykite druska ir pipirais
. Bulvių sluoksnį uždenkite plokščia lėkšte ir apverskite salotas, išimdami jas iš indo. Viršų patepkite majonezu ir apibarstykite sūriu
. Sūrio sluoksnį uždenkite majonezo tinkleliu ir papuoškite žaliaisiais svogūnais
.
Gausite skanių salotų „Monarch”. Jei norite, jas taip pat galite papuošti kalinais ir petražolėmis.
