Sekite mus Facebook'e!
Daugelis žmonių jau nekantriai laukia didžiausios ir svarbiausios šventės – Naujųjų metų. Namų šeimininkės turi savo kulinarinių šedevrų, kuriuos paruoš šventiniam stalui, paslaptis. Verta paragauti salotų, vadinamų „Joločka“. Jos išsiskiria subtiliu skoniu ir gražiu šventiniu pateikimu.

Sudedamosios dalys:
- balta duona 70 gramų;
- majonezas apie 100 gramų;
- 2 skiltelės česnako;
- šviežias vidutinio dydžio agurkas – 1 gabalėlis;
- virti kiaušiniai, apie 2 gabalėliai;
- 1 gabalėlis lydyto sūrio;
- šprotų apie 10–14 žuvų.
- Papuošimui: vyšniniai pomidorai, krapai, petražolės, alyvuogės. Paprika.

Paruošimas:
- Pirmiausia paimkite baltą duoną ir supjaustykite ją mažais kubeliais. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir kepkite duonos gabalėlius iki auksinės rudos spalvos.
- Paimkite lydytą sūrį ir sutarkuokite jį smulkia tarka. Tą patį padarykite su virtais kiaušiniais;
- paimkite česnaką, nulupkite jį ir paspauskite;
- paimkite šviežią agurką, kruopščiai nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir supjaustykite pusžiedžiais;
- paimkite didelę salotų lėkštę ir majonezu nupieškite eglutės formą;
- Dabar laikas sudėti likusius ingredientus. Ant tos pačios lėkštės, kurioje buvo nupiešta Kalėdų eglutė, pirmiausia sudėkite skrebučius, tada lydytą sūrį, tada smulkintą česnaką.
- vėl majonezas, kiaušiniai, majonezas, o tada šprotai, agurkai ir ant viršaus majonezas.
Ruošiant salotas, nepersistenkite su majonezu tarp sluoksnių; tiesiog nupieškite tinklelio formos raštą. Salotos dekoruojamos taip, kad primintų Kalėdų eglutę. Krapų šakelės gali būti naudojamos kaip šakelės, pomidorai – kaip kalėdiniai papuošalai, alyvuogės taip pat, o iš paprikos galima iškirpti žvaigždę viršūnei. Iš tos pačios paprikos galima pasigaminti voratinklius eglutės blizgučiams.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


