Sekite mus Facebook'e!
Švelnus vištienos vyniotinis su kiaušiniene yra skanus ir gražus, gana nebrangus.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
Vištienos, 1,7-2 kg;
– druskos, 1,5 šaukštelio
; – pipirų pagal skonį;
– paprikos, pusė šaukštelio
; – česnako, 4 skiltelės
; – kiaušinių, 5 vnt.;
– pieno, 200 ml.
Gaminimo procesas
Atskirkite mėsą nuo kaulų, stengdamiesi nepažeisti odos. Turėtumėte gauti didelį ir tvirtą mėsos gabalą, kuris turėtų būti gerai išmuštas.
Mėsą pasūdykite ir papipirinkite, pabarstykite paprika ir mėgstamais prieskoniais, aptepkite išspaustu česnaku.
Omletui kiaušinius sumaišykite su pienu ir gerai išplakite, pasūdykite.
Omletą galite kepti keptuvėje arba kepti orkaitėje.
Skardą ištepkite augaliniu aliejumi, supilkite kiaušinių masę.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite 10 minučių.
Skardą uždenkite folija, išdėliokite vištienos kotletą, ant viršaus uždėkite omletą ir suvyniokite tvirtą vyniotinį. Viršų pabarstykite paprika ir suvyniokite į foliją.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 60-70 min.
Galite patiekti karštą arba palikti suktinuką atvėsti, tada 6 valandoms nusiųsti į šaldytuvą, supjaustyti griežinėliais ir patiekti kaip šaltą užkandį.
