Varškės desertas su braškėmis ir abrikosais – tai ne tik saldus patiekalas, bet ir tikra skonio ir naudos harmonija. Jame dera švelni varškės masės tekstūra, prinokusių braškių sultingumas ir prinokusių abrikosų skonis.
Šis desertas ypač aktualus šiltuoju metų laiku, kai gausu šviežių uogų ir vaisių, o organizmui norisi lengvo, gaivaus maisto.
Šis desertas tinka visai šeimai: jis neperkrautas cukrumi, jame gausu baltymų, vitaminų ir skaidulinių medžiagų. Braškės suteikia lengvą rūgštelę, abrikosai – malonų vaisinį saldumą, o varškė pasitarnauja kaip maistingas ir sotus pagrindas.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: varškė – 400 g;
- Pienas – 400 ml;
- Cukrus – 150 g;
- Želatina – 10 g;
- Vanduo – 50 ml;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Braškių – 200 g;
- abrikosai – 200 g.
Varškės deserto paruošimas:
Supjaustykite abrikosus ir braškes mažais kubeliais. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, palikite išbrinkti
. Dubenyje sumaišykite varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir pienu, komponentus suplakite mikseriu. Perkoškite mišinį per sietelį, kad neliktų varškės gumuliukų
. Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite želatiną, į ją įmaišykite porą šaukštų varškės kremo.
Želatiną supilkite į varškės masę, sudėkite braškes ir abrikosus, išmaišykite.
Desertą sudėkite į puodelius, palikite juos šaldytuve 2-3 val.
Šaldytą desertą papuoškite uogomis ir vaisiais, pvz. Gausite šaunų varškės desertą vasaros atostogoms.