Sekite mus Facebook'e!
Išsamus skanaus jaunų kopūstų patiekalo, kurį galima pagaminti vos per pusvalandį, receptas.
Ingredientai: – Keptuvė, kurioje galima pasigaminti kopūstų:
–
Druska – 1 arbatinis šaukštelis
– Druska – 1 arbatinis šaukštelis
– Žalieji svogūnai
– Petražolės
– Krapai
– Malti juodieji pipirai
– Kiaušiniai – 3 vnt.
– Grietinė – 200-250 g (kuo riebesnė, tuo skanesnė)
– Sūris (pvz., mocarela) – pagal skonį
– Augalinis aliejus formelėms ištepti.
Paruošimas:
1. Paimkite nedidelį, apie 800 g sveriantį jauną kopūstą ir supjaustykite jį juostelėmis.
2. Įberkite arbatinį šaukštelį druskos ir švelniai susmulkinkite kopūstą rankomis, kad greičiau išsiskirtų sultys.
3. Susmulkinkite žaliąjį svogūną ir pridėkite jį prie kopūsto.
4. Sudėkite smulkintas petražoles ir krapus.
5. Pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų.
6. Atskirame dubenyje įmuškite tris kiaušinius ir įpilkite 200-250 g grietinės.
7. Į mišinį sudėkite pusę tarkuoto sūrio (pvz., mocarelos) ir gerai išmaišykite.
8. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite į ją mišinį, išlyginkite.
9. Ant viršaus užbarstykite likusį sūrį.
10. Kepkite 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
11. Leiskite patiekalui šiek tiek atvėsti ir supjaustykite porcijomis.

Gero apetito, geros nuotaikos, ramybės ir gerumo!
