Sekite mus Facebook'e!
Rausvoji lašiša po marinatu – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali tapti bet kokio stalo puošmena. Jame dera žuvies švelnumas ir aromatinga daržovių bei prieskonių rūgštelė
. Rausvoji lašiša yra populiari lašišos žuvies rūšis, kurioje gausu vitaminų, mineralų ir omega-3 riebalų rūgščių. Dėl to ji ne tik skani, bet ir sveika
. Paruošta rausvoji lašiša po marinatu bus puikus pasirinkimas šeimos vakarienei, šventinei puotai ar romantiškam vakarui.
Šis patiekalas džiugins jus savo skoniu ir aromatu, be to, bus naudingas jūsų sveikatai.
Sudedamosios dalys:
- Rausvoji lašiša – 1 kg;
- Svogūnas – 2 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- Pienas – 200 ml;
- Česnakas – 1 skiltelė;
- Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
- Sviestas – 1 valgomasis šaukštas;
- kalendros – 1/2 šaukštelio;
- Gvazdikėliai – 3 vnt;
- Juodųjų pipirų žirneliai – 15 vnt;
- Obuolių sidro actas – 1 valgomasis šaukštas;
- Miltai – 3 valg. šaukštai;
- petražolių – ryšulėlis;
- Cukrus – ⅓ šaukštelio;
- Druska – žiupsnelis.
Rausvosios lašišos paruošimas marinate:
Išvalykite žuvį nuo vidaus, pelekų, kaulų, supjaustykite nedideliais skerspjūvio gabalėliais. Žuvį užpilkite pienu ir palikite marinuotis
. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, morkas supjaustykite plonais griežinėliais, česnaką susmulkinkite. Keptuvėje augaliniame aliejuje pirmiausia pakepinkite svogūnus, tada sudėkite morkas su česnakais, juoduosius žirnelius, kalendrą ir gvazdikėlius, išmaišykite.
Iškepę svogūnų ir morkų mišinyje padarykite įdubimą, sudėkite pomidorų pastą
.
Sumaišykite ingredientus, supilkite karštą vandenį
. Į mišinį įdėkite lauro lapą, druską ir cukrų, išmaišykite. Į marinatą supilkite obuolių actą, išmaišykite ir nustokite virti ant viryklės
. Toliau tešlai susmulkinkite petražoles, suberkite jas į miltus, druską. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus, apvoliokite žuvį miltuose su žolelėmis ir apkepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.
Kai žuvis iškeps, į keptuvę įpilkite sviesto. Tada žuvį sudėkite į kepimo formą ir užpilkite marinatu
. 15 minučių kepkite rausvąją lašišą 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje
.
Taip gausite kvapnią sultingą marinate keptą žuvį. Tai geras variantas tiek vakarienei, tiek šventiniam stalui.
