Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Švelni cukinijų tyrės sriuba. Kaip ją skaniai paruošti be mėsos

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tiršta sriuba – tai tiršta sriuba, kurios ingredientai po virimo sumalami į vientisą masę.

Tiršta sriuba Prancūzijoje atsirado XVII-XVIII a. Iš pradžių ji buvo ruošiama daržovių arba svogūnų sultinio pagrindu. Į ją buvo dedama džiovintos duonos riekelių ir tarkuotų bulvių. Vėliau į tyrės sriubą imta pilti pieno arba grietinėlės, todėl ji tapo tirštesnė ir švelnesnės konsistencijos.

Šiais laikais yra daugybė tyrės sriubų receptų: grybų, daržovių, mėsos, žuvies ir kitų. Jos populiarios daugelyje pasaulio virtuvių. Pavyzdžiui, trinta cukinijų sriuba yra aktuali, pasigaminkime ją kartu.

Ingredients:

  • Sudedamosios dalys: cukinija – 2 vnt;
  • Bulvės – 2 vnt;
  • Svogūnai – 2 vnt;
  • morkos – 1 vnt;
  • česnakas – 3 skiltelės;
  • lydytas grietinėlės sūris – 1 vnt;
  • Vanduo – 600 ml;
  • Augalinis aliejus;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Duonos džiūvėsėlių ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: Batonas – 100 g;
  • augalinis aliejus – 20 ml;
  • Paprikos – ½ šaukštelio;
  • Provanso žolelių – ½ šaukštelio;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Česnakas – 2 skiltelės.

Cukinijų tyrės sriubos paruošimas:

Rekomenduojame:  Sriuba su sūrio rutuliais tobulo skonio

Svogūną smulkiai supjaustykite, česnaką susmulkinkite ir kepkite keptuvėje kartu su augaliniu aliejumi, kol taps skaidrus. Morkas sutarkuokite stambia tarka, nuluptas bulves supjaustykite nedideliais kubeliais

. Bulves ir morkas sudėkite prie svogūnų, sumaišykite ir virkite, kol morkos suminkštės. Tuo metu nuluptą cukiniją supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite prie likusių

daržovių. Į daržoves supilkite vandenį, kad jis jų visiškai neuždengtų, virkite. Duoną supjaustykite mažais kubeliais, palikdami tik trupinius

. Į duonos kubelius įmaišykite papriką, prieskonines žoleles ir druską, sudėkite išspaustą česnaką. Į duoną

supilkite

aliejų ir išmaišykite

. Duonos kubelius sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 150 laipsnių temperatūroje 5 minutes. Sutarkuokite sūrį ir sudėkite į sriubą, pagardinkite druska bei pipirais ir 5 min. pavirkite po dangčiu.

Tada panardinamuoju maišytuvu sriubą sutrinkite iki tyrės

.

Нежный суп-пюре из кабачков. Как приготовить его вкусным без мяса

Cukinijų sriubą geriau patiekti su šiltais džiūvėsėliais. Sriuba taip pat dažnai apibarstoma žolelėmis, kad būtų intensyvesnio skonio.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *