Sekite mus Facebook'e!
Obuolių pyragas – nuo vaikystės visiems pažįstamas desertas. Ruda pluta, švelnus įdaras ir nepakartojamas obuolių aromatas sukuria jaukumo ir šilumos atmosferą
. Obuolių pyragų istorija siekia kelis šimtmečius ir per tą laiką jie tapo neatsiejama įvairių šalių ir tautų kultūros dalimi. Pirmą kartą obuolių pyragai paminėti senovės Graikijoje ir Romoje. Tada pyragai buvo gaminami iš miltų, medaus ir obuolių. Viduramžiais pyragai išpopuliarėjo Europoje, kur jie buvo gaminami iš turimų ingredientų: miltų, obuolių, cukraus ir prieskonių. Laikui bėgant obuolių pyragų receptai tapo įvairesni. Į juos imta dėti sviesto, kiaušinių, pieno ir kitų produktų. Atsirado naujų pyragų rūšių: šarlotka, štrudelis, spalvotas pyragas ir kt.
Paruoškime dietinį obuolių pyragą, kuris nepakenks figūrai.
Ingredientai: 1:
- Avižiniai dribsniai – 200 g;
- Pienas – 400 ml;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Topinambūro sirupas;
- Druska – žiupsnelis;
- Raugas – 1 šaukštelis;
- cinamonas – 1/3 šaukštelio;
- Obuolys – 1 vnt;
- spanguolės – 30 g.
Obuolių pyrago paruošimas:
Į dubenį su grūdais supilkite pieną ir palikite 10 min. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite topinambų sirupą ir suplakite
. Į kiaušinių masę supilkite druską, kepimo miltelius ir cinamoną, išmaišykite. Avižinius dribsnius supilkite į dubenį su kiaušinių mišiniu ir išmaišykite
. Pergamentą patepkite vandeniu ir sudėkite į kepimo indą ant dugno ir šonų. Į formą supilkite avižinių dribsnių tešlą.
Obuolius supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite ant tešlos. Mentele lengvai įspauskite obuolius į tešlą, į tešlą supilkite spanguoles.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
Gausite sotų ir kartu dietinį obuolių pyragą.
Tokį pyragą galite ruošti visą laiką vietoj klasikinių kepinių.
