Sekite mus Facebook'e!
Citrininis pyragas turi subtilų skonį ir gaivų citrinos aromatą.
Sudedamosios dalys:
- Grietinė – 250 g
- Sviestas – 110 g
- Soda – 1/2 arbatinio šaukštelio
- Miltai – 2 puodeliai
- Citrina/apelsinas – 1,5 vnt.
- Cukrus – 1 puodelis
- Trynys – 1 vnt.
- Cukraus pudra

Paruošimas :
-
- Sumaišykite grietinę su kepimo soda.
- Į grietinę įpilkite ištirpinto sviesto ir maišykite iki vientisos masės.
- Palaipsniui pradėkite berti miltus mažomis porcijomis. Įbėrus 1,5 puodelio, patikrinkite: jei tešla limpa prie rankų, įberkite likusią pusę puodelio. Priešingu atveju nebūtina.
- Minkykite tešlą ir padalinkite ją į 2 lygias dalis.
- Apelsinus/citrinas (su žievele) supjaustykite mažais griežinėliais ir sutrinkite trintuvu.
Sumaltą citriną sumaišykite su 1 puodeliu cukraus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. - Pusę tešlos dėkite kaip pagrindą.
- Tešlą paskleiskite per visą keptuvės paviršių, padarydami mažus šonus.
- Sudėkite įdarą ir tolygiai paskirstykite jį per visą pagrindą.
- Antrąją tešlos dalį minkykite rankomis ir uždenkite ja įdarą.
- Kad plutelė būtų auksinė, pyragą aptepkite plaktu kiaušinio tryniu.
- Subadykite pyragą šakute. Kepkite apie 30 minučių. Tada atvėsinkite, išimkite pyragą iš formos ir pabarstykite cukraus pudra.


Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

