Sekite mus Facebook'e!
Skirtingos vietovės turi savo maisto gaminimo tradicijas. Šiais metais visa šeima keliavome į Mostovoje, esančią Krasnodaro krašte. Ši vietovė garsėja gydomaisiais terminiais šaltiniais, kuriuose galima maudytis bet kuriuo metų laiku.
Mano giminaičiai visada turtingai padengdavo stalą, o svainė išmokė mane daug įdomių patiekalų ir papasakojo apie kai kurias savo maisto gaminimo paslaptis.
Kartą vakarienei ji išvirė bulvių ir jos pasirodė tokios skanios, kad mane tiesiog pribloškė.
Jau nuplovus gumbus, reikia padaryti pjūvius aplink gumbą esančioje odelėje
.
Ir nuleisti jį į vandenį. Kai bulvės išvirs, tai padės greitai ir lengvai nulupti odelę.
O kad bulvės munduruose pasirodytų skanesnės, virkite jas pasūdytame vandenyje. Kai pradėsite virti, į vandenį įdėkite dar tris produktus: česnaką, krapus ir lauro lapą.
Kai tik gumbai išvirs, iš karto išimkite juos iš vandens, kad jie nesugertų drėgmės pertekliaus ir netaptų neskanūs.
Jau išvirtas ir nuluptas bulves galima užpilti tokiu naminiu padažu: pertrinkite per spaudyklę česnaką (berkite pagal skonį) ir sumaišykite su druska bei augaliniu aliejumi
.
Gaunasi labai kvapnios ir skanios bulvės, kurias galima patiekti su marinuotomis daržovėmis, salotomis.
Yra ir maža barščių virimo paslaptis: bulvės įbarščius dedamos sveikos, o kai užverda, jas ištraukiame, sutriname šakute ir grąžiname atgal. Taip galima daryti visas bulves arba kelis gabalėlius, o likusias supjaustyti kaip įprasta. Barščiai gaunasi labai skanūs.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
