Sekite mus Facebook'e!
Krabų lazdelės yra japonų išradimas, kuris buvo ypač aktualus septintajame dešimtmetyje. Tuo metu trūko krabų mėsos, todėl šis produktas Azijoje buvo gana brangus. Žmonės nenorėjo atsisakyti įprastos krabų mėsos dėl sunkumų ją gauti, todėl buvo nuspręsta rasti alternatyvą. Taip atsirado krabų lazdelės, kurios išoriškai primena krabų žnyples. Tačiau lazdelėse nebuvo krabų mėsos. Kitais atžvilgiais šis produktas nėra itin pigesnis už tikrą krabų mėsą
. Žmonės liko patenkinti šia alternatyva. Netrukus krabų lazdelės paplito už Japonijos ribų. Dabar iš krabų lazdelių gaminama daug salotų.
Krabų lazdelių salotų ingredientai:
- saldžioji paprika – ½ vnt;
- vištienos blauzdelės – vnt;
- pomidoras – vnt;
- morkos – ½ vnt;
- kiaušinis – vnt;
- sūris – 40 g;
- maltų juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
- druskos – žiupsnelis;
- krabų lazdelės – 5 vnt;
- raudonųjų aitriųjų paprikų padažo – pagal skonį;
- majonezo – valgomasis šaukštas.
Krabų salotų paruošimas:
Nulupkite saldžiosios paprikos vidų ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Vištienos blauzdelę išvirkite pasūdytame vandenyje, pašalinkite odą ir kaulus, smulkiai supjaustykite
. Salotinėje sumaišykite paprikas ir vištieną. Išimkite pomidorų vidų, supjaustykite mažais kubeliais. Nuluptas morkas sutarkuokite smulkia tarka, kartu su pomidoru nusiųskite į salotas.
Kiaušinį virkite apie 7 minutes, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais
.
Kiaušinį sudėkite į salotas, sūrį sutarkuokite stambia tarka
, nepamirškite salotų pabarstyti pipirais ir druska ir išmaišykite. Krabų lazdeles sulaužykite į pluoštus, sudėkite į salotas
. Salotas pagardinkite raudonųjų aitriųjų paprikų padažu ir majonezu, komponentus sumaišykite.
Rezultatas – gardžios krabų salotos su lengvu aštrumu. Aitriųjų paprikų galima ir nevartoti, jei nemėgstate aštrių salotų.
