Sekite mus Facebook'e!
Sriubos tapo beveik kiekvieno Žemės gyventojo maistingo valgio dalimi. Tai sveikas patiekalas, padedantis maistui geriau virškinti skrandyje ir žarnyne. Be to, karštos ir šaltos sriubos atlieka ir daug kitų funkcijų. Pavyzdžiui, sriubos gali būti naudojamos kaip gydomoji priemonė žiemą.
Kadangi šaltyje organizmas nusilpsta, norint kuo geresnės savijautos, būtina valgyti sriubą.
Sriubos būna įvairių rūšių: aštrios, sūrios, daržovių, mėsos, sūrio ir kt. Skystų patiekalų įvairovė stulbina. Kiekviena šalis turi savo sriubos versiją, nesvarbu, ar tai būtų charčo, miso sriuba, vištienos, barščių ir kt.
Verta papasakoti, kaip virti skanią vištienos sriubą.
Vištienos sriubos ingredientai:
- Grietinėlė – 200 ml;
- Vištienos filė – vnt.;
- Sparnai – 2 vnt.;
- Makaronai – 3 šaukštai;
- Raudonieji saldieji pipirai – vnt.;
- Žalioji paprika – vnt.;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Paprika;
- Česnakas – gvazdikėlis;
- Svogūnas – 1 vnt.;
- Pomidoras — 1 vnt.;
- Vanduo – 3 litrai;
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Vištienos sriubos virimas:
Sparnelius stambiai supjaustykite, išilgai supjaustykite filė, o tada susmulkinkite gabalėliais. Mėsą pasūdykite, pabarstykite pipirais ir paprika, prieskoniais gerai įtrinkite į skaidulas.
Puode ant didelės ugnies kepkite mėsą ir sparnelius, kol jie pakeis spalvą. Smulkiai supjaustykite papriką, raudonąją papriką, svogūną ir pomidorą.
Užpilkite vištieną augaliniu aliejumi, sudėkite daržoves ir pagardinkite druska. Ant daržovių užtarkuokite česnako skiltelę ir troškinkite uždengę ant vidutinės ugnies.
Į puodą su troškintomis daržovėmis ir mėsa supilkite vandenį ir užvirinkite.

Užvirus, supilkite makaronus ir virkite, kol išvirs.
Likus minutei iki makaronų išvirimo, supilkite grietinėlę, išmaišykite ir toliau virkite sriubą.

Rezultatas – puiki, švelni, kreminė vištienos sriuba.

Tai puikus receptas, kurį galima papildyti, pavyzdžiui, bulvėmis ir kitomis daržovėmis.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


