Sekite mus Facebook'e!
Suvalgiau jį greičiau nei gimtadienio tortą! Šį receptą tikrai verta išbandyti. Nuostabu, kaip paprasti ingredientai gali sukurti tokį sodrų skonį ir unikalią tekstūrą.
Kiekvienas gabalėlis tiesiogine prasme tirpsta burnoje, o svečiai nedvejodami prašo dar. Šis desertas puikiai tinka tiek ypatingoms progoms, tiek jaukiems vakarams su šeima. Palepinkite savo artimuosius šiuo gardėsiu – jie tikrai jį įvertins! Nepamirškite pasidalinti receptu, kad ir kiti galėtų mėgautis šiuo kulinariniu stebuklu!
Sudedamosios dalys:
- 100 ml šilto pieno
- 80 g cukraus
- 100 ml kefyro
- 20 g gyvų mielių
- 2 kiaušiniai (-1 trynys pyragams patepti)
- 0,5 arb. šaukštelio druskos
- 1 vnt. vanilinio cukraus
- 80 g sviesto
- 550–600 g miltų
Paruošimas:
Pirmiausia paruoškite tešlą. Šiltame piene ištirpinkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus (ne per daug), kambario temperatūros kefyrą ir mieles; suberkite 200 g miltų ir gerai išmaišykite. Uždenkite plėvele ir palikite pakilti 25 minutes.

Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir likusį cukrų. Įberkite druskos, vanilinio cukraus ir ištirpinto sviesto. Gerai išmaišykite. Supilkite šią masę į opalą, suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite pakilti 40 minučių. Tada tešlą minkykite aliejumi pateptomis rankomis ir padėkite į dubenį po maistine plėvele dar 40 minučių.

Tešlą padalinkite į 8 rutuliukus, uždenkite plėvele ir palikite 10 minučių. Iškočiokite 30–32 cm ilgio ir 10 cm pločio paplotėlius. Aptepkite ištirpintu sviestu.

Padarykite maždaug 1 cm pločio įpjovą paplotėlio viduryje. Šiek tiek ištempkite ją, sulenkite į juostelę ir susukite spirale.

Sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Uždenkite maistine plėvele ir kepkite 20–25 minutes. Aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu ir pabarstykite cukrumi; kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Leisk jam paragauti!

