Sekite mus Facebook'e!
Blynai yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių pusryčių patiekalų. Juos lengva paruošti, jie skanūs ir sotūs. Yra daugybė blynų receptų: jie gali būti gaminami su kefyru, pienu ar net vandeniu. Įdarui galima naudoti įvairius vaisius, uogas, šokoladą ar riešutus.
Obuoliai suteikia blynams malonios rūgštelės, jie tampa sultingesni ir aromatingesni. Tai puikus būdas paįvairinti įprastus pusryčius ir pradžiuginti artimuosius skaniu ir sveiku patiekalu.
Papasakosime, kaip pasigaminti obuolių paplotėlius
Ingredientai: 1:
- Kefyras – 300 ml;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 2 šaukštai;
- kiaušinis – vnt;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- miltai – 200 g;
- kepimo soda – ½ šaukštelio;
- obuolių – 2 vnt.
Obuolių paplotėlių paruošimas:
Į dubenį su kefyru suberkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų, sumaišykite komponentus. Į mišinį supilkite miltus ir sodą, išminkykite tešlą
. Obuolius nulupkite nuo sėklalizdžių ir sėklalizdžių, supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite obuolių gabaliukus į tešlą, išmaišykite.

Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, dekite į jį porcijas paplotėlių.
Svarbu, kad ⅓ tešlos nugrimztų į aliejų.
Fritas kepkite po dangčiu iš vienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Kitą pusę apkepkite be dangčio.

Gautas iškeptas bulvytes su obuoliais galima apibarstyti cukraus pudra. Tai skanūs švelnūs pusryčiams skirti apkepai.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


