Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Susmulkinta, tarkuota arba smulkinta: kokį svogūną dėti į maltą mėsą kotletams

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kotletai be svogūnų nėra kotletai: šis ingredientas ne tik suteikia patiekalui norimą skonį, bet ir padaro jį sultingą. Tačiau ne kiekviena namų šeimininkė žino, kaip į maltą mėsą įdėti svogūnų.

Jį galima sumalti per mėsmalę kartu su mėsa, sutarkuoti ant trintuvės su mažomis skylutėmis arba susmulkinti peiliu. Pasirodo, svogūno pjaustymo būdas priklauso nuo maltos mėsos rūšies.

Jei malta mėsa pagaminta iš mėsmalės, svogūną galite susmulkinti ta pačia mėsmale, trintuvu arba trintuvu. Svogūnas pavirs į košę ir išskirs daug sulčių – gauti kotletai bus itin sultingi.

Jei gaminate smulkintus kotletus, svogūną reikia susmulkinti peiliu. Pjaustymo dydis priklauso nuo virėjo pageidavimų. Jei nuspręsite svogūną supjaustyti dideliais gabalėliais, kotletus garinkite po dangčiu, kad išvengtumėte nemalonaus traškėjimo ir žalių svogūnų skonio.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.