Sekite mus Facebook'e!
Kiaulienos taukai laikomi labai sveiku maistu ir tikrai turėtų būti įtraukti į žiemos mitybą. Kiaulienos taukuose yra daug B, F, E ir D grupės vitaminų. Kasdien valgant kiaulienos taukus galima patenkinti organizmo vitaminų poreikius. Tai ypač svarbu šaltuoju metų laiku.
Kiauliena stiprina imuninę sistemą, kaulus ir netgi gerina smegenų veiklą. Dėl didelio riebalų kiekio ji padeda palaikyti sveikus plaukus, nagus ir odą. Lašinę galima patiekti vieną arba su salotomis, barščiais ir kitomis sriubomis.
Salo (taukų) sūdymo tradicija atsirado tarp Rytų Europos valstiečių. Ukrainoje, Baltarusijoje ir Rusijoje salo yra nacionalinės kultūros dalis.
Salo buvo valgomas ne tik žalias, bet ir keptas su bulvėmis bei laikomas sūryme.
Mes jums pasakysime, kaip virti kiaulienos taukus sūryme.
Sudedamosios dalys:
- Kiauliena – 3 kg;
- Vanduo – 3 litrai;
- Druska – 600 g;
- Lauro lapas – 4 vnt.;
- Malti juodieji pipirai – 1 šaukštelis;
- Česnakas – 3 skiltelės.
Kiaulienos virimas sūryme:
Į puodą su vandeniu įberkite druskos, lauro lapų ir maltų juodųjų pipirų. Užvirinkite sūrymą ir leiskite atvėsti.
Kiaulienos taukus supjaustykite mažais gabalėliais, o česnaką – plonais griežinėliais. Česnako griežinėlius sudėkite į stiklainį ir laisvai į jį įdėkite kiaulienos taukus.
Užpildykite stiklainį kiaulienos taukais su šaltu sūrymu ir uždenkite dangčiu.

Lašelius stiklainyje paliekame 7 dienas.
Toliau išimkite taukus, sutepkite juos česnakų mišiniu, prieskoniais pagal skonį ir palikite šaldytuve 3 valandoms.
Tada kiekvieną kiaulienos gabalėlį suvyniokite į pergamentą ir padėkite į šaldiklį laikymui.
Štai kaip viskas gaunasi, viskas skanu ir greita.

Skanaus!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


