Sekite mus Facebook'e!
Aromatingas ir pikantiškas šašlykų skonio lašinių užkandis puikiai tinka ir užkandžiams, ir sumuštiniams, ir net šventiniam stalui.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- lašinių (šoninės), 1,5 kg;
- vandens, 1 litras;
- druskos, 100 g;
- lauro lapų, 3 vnt;
- pipirų, 15 vnt;
- kvapieji pipirai, 6 vnt;
- kebabų prieskonių, 1 šaukštelis;
- krapų ir petražolių po vieną šakelę kiekvienam stiklainiui.
Kepimo procesas
Supjaustykite lašinius gabaliukais – ne mažais ir ne dideliais. Nepamirškite lašinių nuplauti ir nusausinti popieriniais rankšluosčiais.
Svogūnus – žiedais
. Į puodą su vandeniu sudėkite visus prieskonius ir druską, užvirkite ir virkite 4 minutes.
Į švarius stiklainius (500 arba 700 g) sudėkite žoleles ir česnako skilteles pagal skonį.
Sudėkite lašinius į stiklainius, gabalėlius sandariai sudėkite
. Užpilkite lašinius šaltu sūrymu iki viršaus.
Uždenkite stiklainius dangteliais ir palikite kambario temperatūroje 2 dienas.
Iš stiklainių nukoškite marinatą
.
Labai gerai išpilkite visą skystį
. Paruoškite naują marinatą iš vandens ir 100 g druskos (1 litrui). Užvirinkite, virkite 4 minutes ir atvėsinkite
. Supilkite į stiklainius, užsukite dangtelius ir padėkite į šaldytuvą 3 dienoms.
Išimkite lašinių gabalėlius iš stiklainių, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, suvyniokite į pergamentą arba foliją ir laikykite šaldiklyje
.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


