Sekite mus Facebook'e!
Sūrio sluoksniuotas pyragas yra išties universalus patiekalas, kuris dėl savo nuostabių skonių ir tekstūrų užkariavo daugelio širdis. Dėl daugybės sluoksnių pyragas yra ypač erdvus ir sotus, o derinant su įvairiais sūriais sukuriamas nepakartojamas gastronominis malonumas.
Sūrio sluoksniuotojo pyrago gamyboje dera ir namų ruošos, ir restorano kepimo elementai. Tradicinę sluoksniuotą tešlą galima nesunkiai pasigaminti patiems arba naudoti paruoštą tešlą, kuri labai supaprastina procesą.
Įdarui naudojami sūriai gali būti įvairūs – nuo minkštų ir kreminių iki pikantiškesnių, ryškaus skonio sūrių rūšių.
Sudedamosios dalys: 1:
- Pienas – 200 ml;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- mielės – 1 šaukštelis;
- druskos – ½ šaukštelio;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- miltai – 400 g;
- sūris – 250 g;
- sviesto – 60 g.
Sūrio pyrago paruošimas:
Į šiltą pieną supilkite cukrų ir mieles, supilkite augalinį aliejų, įmuškite 1 kiaušinį. Antrąjį kiaušinį padalykite į trynį ir baltymą, į mielių mišinį įmaišykite tik baltymą ir viską išmaišykite.
Į mišinį suberkite miltus ir druską ir užminkykite minkštą ir elastingą tešlą
.
Palikite tešlą po rankšluosčiu 25-30 min.
Tuo metu stambia tarka sutarkuokite sūrį. Padalykite tešlą į 4 lygias dalis, patepkite sviestu ir palikite po rankšluosčiu.
Po vieną tešlos dalį iškočiokite į beveik permatomus sluoksnius, kiekvieną sutepkite sviestu. Kiekvieną sluoksnį apibarstykite sūriu ir uždenkite vienas kitą.
Tada pirmąjį viršutinį sluoksnį su sūriu sulenkite į kvadratą, jį užspauskite ant antrojo sluoksnio, taip pat į kvadratą. Taip kiekvieną kitą sluoksnį užklijuokite įdaru.
Lengvai iškočiokite pyragą, kad jis nebūtų toks storas, ir perkelkite jį į kepimo skardą.
Patepkite pyragą kiaušinio trynio ir pieno mišiniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį.
Jei norite, prieš kepdami pyragą galite pabarstyti sezamo sėklomis. Rezultatas – skanus sūrio pyragas iš sluoksniuotos tešlos.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
