Sekite mus Facebook'e!
Sūrio paplotėliai – skanus ir sotus patiekalas, kuris gali būti puikus užkandis arba priedas prie pietų ar vakarienės. Juos lengva paruošti ir galima pritaikyti įvairiems skoniams bei pageidavimams
. Yra daugybė sūrio paplotėlių receptų, kurie skiriasi tešlos ir įdaro sudėtimi. Įdaras gaminamas iš įvairių rūšių sūrio, pagal skonį pridedant žolelių, česnako, kumpio ar kitų ingredientų. Sūrio
paplotėlius galima kepti orkaitėje, kepti keptuvėje arba gruzdinti. Iš išorės jie būna traškūs, o viduje – minkšti, o sūris jiems suteikia nepakartojamą skonį ir aromatą.
Sudedamosios dalys:
- kefyras – 400 ml;
- druskos – ½ šaukštelio;
- cukraus – šaukštelis;
- raugo – šaukštelis;
- augalinis aliejus – 20 ml;
- kiaušinis – vnt;
- miltai – 350 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Virtus kiaušinius – 2 vnt;
- sūris – 80 g;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis.
Sūrio pyragaičių paruošimas:
Į dubenį su kefyru supilkite druską, cukrų ir raugą, supilkite augalinį aliejų, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Į kefyrą supilkite miltus ir minkykite tešlą, kol atsikratysime gumuliukų
. Įdarui sūrį ir kietai virtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka
.
Susmulkiname žaliąjį svogūną, sumaišome su kiaušiniais ir sūriu, dedame į tešlą ir viską išmaišome.
Tešlą su įdaru
dedame į
konditerinį maišelį, keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų. Tešlą sukrėskite į keptuvę, kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Rezultatas – gardūs sūrio pyragėliai su kiaušiniu ir svogūnais. Tai geras būdas pradžiuginti šeimą gardžiais kepiniais.
