Obuolių trapučiai – tai klasikinis naminio kepimo variantas, kurį sudaro paprastas paruošimas, lengvai prieinami ingredientai ir malonus vaisių skonis. Dėl tarkuotų arba smulkiai supjaustytų obuolių, apkepai gaunami ypač minkšti, kvapnūs ir šiek tiek sultingi viduje, todėl jie yra puikus pasirinkimas pusryčiams arba desertui.
Tokie apkepai gaminami iš mielinės arba nemielinės tešlos, gali būti patiekiami su grietine, medumi arba uogiene
.
Tai universalus patiekalas, kurį galima lengvai priderinti prie sezoninių skonių, pavyzdžiui, įmaišant cinamono, vanilės ar šiek tiek citrinos žievelės.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kefyras – 200 ml;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Druska – žiupsnelis;
- augalinis aliejus – 2 valg;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Miltai – 300 g;
- raugas – 10 g;
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudėtis: obuoliai – 3 vnt;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- cinamono – ½ šaukštelio.
Kepinių su obuoliais paruošimas:
Sumaišykite kefyrą su cukrumi, druska, supilkite augalinį aliejų, įmuškite kiaušinį. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą elastingą tešlą
. Įdarui supjaustykite nedideles obuolių skilteles, pabarstykite jas cukrumi ir cinamonu
.
Tešlą iškočiokite į 3-5 mm storio stačiakampį, ant jo sudėkite obuolių skilteles ir
suvyniokite į tešlą
.
Supjaustykite vyniotinį nedidelėmis 3-4 cm ilgio porcijomis.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite į jį paplotėlius ir kepkite, kol iš abiejų pusių apskrus.
Gausite skanius paprastus paplotėlius su obuolių įdaru. Tai geras būdas paįvairinti klasikinius fritatų receptus.