Sekite mus Facebook'e!
Marinuoti agurkai – tai produktas, gaunamas konservuojant šviežius agurkus, pridedant acto ar kitos maisto rūgšties, prieskonių ir kitų ingredientų. Jie plačiai naudojami kulinarijoje kaip savarankiškas užkandis arba įvairių patiekalų ingredientas
. Rauginimo metu agurkai veikiami rūgšties ir druskos, todėl juos galima ilgai išlaikyti. Taip gaunamas produktas, kuriam būdingas saldžiarūgštis skonis ir prieskonių aromatas.
Raugintus agurkus galima ruošti įvairiais būdais, naudojant skirtingų rūšių actą, druską ir prieskonius. Tai leidžia sukurti įvairių skonių ir aromatų.
Papasakosime suomiško stiliaus marinuotų agurkų receptą
Ingredientai: 1:
- Agurkai – 2 kg;
- vandens – 2 litrai;
- druskos – 80 g;
- cukrus – 200 g;
- actas 9 % – 200 ml;
- raudonėlio pipirai, žirneliai;
- juodųjų pipirų grūdelių;
- lauro lapų;
- garstyčių sėklos – 2 šaukštai.
Suomiško stiliaus agurkų paruošimas:
Supilkite į puodą su vandeniu druską, cukrų, supilkite actą. Taip pat į vandenį suberkite pipirų grūdelius, juoduosius pipirus, garstyčių sėklas ir 3-4 lauro lapus
. Marinatą užvirinkite
.
Tuo metu nuo agurkų pašalinkite kotelius, supjaustykite skersai 2 cm storio griežinėliais.
Agurkus sudėkite į puodą su marinatu ir virkite, kol užvirs, tada dar 4 min. Sudėkite agurkus su marinatu į sterilizuotus stiklainius.
Į stiklainius iki pat viršaus supilkite marinatą ir užsukite dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis.
Palikite stiklainius 24 valandoms karštyje po rankšluosčiu, o tada padėkite į rūsį. Gausite puikius traškius suomiškus agurkus.
