Sekite mus Facebook'e!
Kotletus gali gaminti beveik kiekvienas Europos ir NVS šalių virėjas. Maža to, net ir Azijos gyventojai noriai mėgaujasi įvairiais kotletais.
Beje, kotletai be mėsos gali būti skanūs nepaisant daugelio išankstinių nuostatų. Kalbame konkrečiai apie daržovių kotletus, o ne apie sojos pagrindu pagamintus mėsos pakaitalus. Tinkamai paruošti bulvių, kopūstų, svogūnų kotletai yra naudingi organizmui.
Daržovių kotletai populiarūs ne tik tarp vegetarų, bet ir tarp religingų žmonių, nes per gavėnią mėsos valgyti negalima.
Parodysime, kaip galima paruošti bulvių kotletus
.
Bulvių kotletų ingredientai:
- Bulvės – 350 g;
- grikiai – 100 g;
- svogūnai – 100 g;
- Morkos – 100 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Paprikos;
- Prieskoniai;
- maltų juodųjų pipirų;
- Džiovintas česnakas;
- Miltai – 2 šaukštai.
Bulvių kotletų paruošimas:
Išvirkite bulves, taip pat grikius. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka
. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūnus, kol taps auksiniai, sudėkite morkas. Nuluptas virtas bulves sutarkuokite stambia tarka
. Į bulvių masę suberkite grikius ir keptas daržoves. Į maltą mėsą suberkite druską, papriką, daržovių prieskonius, maltus juoduosius pipirus ir džiovintus česnakus, išmaišykite
. Į tą pačią vietą įberkite šaukštą miltų ir išminkykite kotletų masę.
Miltus supilkite į atskirą dubenėlį ir suformuotus mažus kotletus apvoliokite juose.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite kotletukus. Kepkite kotletus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Leiskite aliejui nubėgti nuo kotletų ant popierinio rankšluosčio. Patiekalą galima patiekti atskirai arba kartu su garnyru – makaronais, salotomis.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
