Sekite mus Facebook'e!
Sumuštiniai yra patogus užkandis ir bet kokio stalo puošmena. Juos galima paruošti ryškius, pikantiškus, kad visi svečiai juos įsimintų.

Siūlomus sumuštinių receptus lengva ir paprasta paruošti, jie atrodo kaip iš restorano.
Sumuštiniai su grybais
Jums reikės: 1:
- Reikės: 1 bagetės;
- 150 g kreminės varškės;
- 190 g (1 b) šprotų;
- 1-2 pomidorų;
- 50 g majonezo;
- žaliasis svogūnas.
Bagetę supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant kepimo skardos. Laikykite juos 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 80 minučių. Atvėsinkite. Aptepkite kreminiu sūriu ir sudėkite šprotus. Pomidorus perpjaukite pusžiedžiais ir išdėliokite juos kaip kepurėlę. Apšlakstykite juos majonezu, o „kotelį” papuoškite žaliaisiais svogūnais.
Su silke

Paruoškite:
- Paruoškite 6 riekes ruginės duonos;
- 4 virtus kiaušinius;
- ryšulėlį krapų
- ryšulėlį žaliųjų svogūnų;
- majonezo;
- 2-3 šaukšteliai grūdėtų garstyčių;
- 200-250 g silkės filė;
- druska, pipirai.
Sutarkuokite kietai virtus kiaušinius. Į juos sudėkite smulkintus krapus ir svogūną. Užpilkite majonezu. Druska ir pipirai. Supjaustykite duoną, apkepkite iš visų pusių nenaudodami aliejaus.
Ant duonos riekelių dėkite kiaušinių mišinio. Ant viršaus užtepkite garstyčių, uždėkite silkės ir papuoškite žolelėmis.
Mimoza

Paimkite:
- 1 kepaliuką;
- 2 virtų kiaušinių;
- 1 virtos morkos;
- 1 v. š. sardinių;
- majonezo;
- krapai.
Duoną supjaustykite riekelėmis ir apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Kepkite tik iš vienos pusės. Kiaušinių baltymus ir morkas sutarkuokite tarka. Sumaišykite su alavu, sutrinkite šakute ir apliekite majonezu. Šį mišinį dėkite ant skrebučių. Ant viršaus užbarstykite tarkuotus trynius. Uždėkite šakelę krapų.
Su šprotais ir agurkais

Jums reikės: 1:
- Reikės 15 skrebučių;
- 190 g šprotų;
- 50 g sūrio;
- 1-2 skiltelių česnako;
- 1-2 valgomųjų šaukštų majonezo;
- 2 marinuoti agurkai;
- krapų.
Sūrį sutarkuokite į dubenį, sudėkite šprotus ir išmaišykite. Česnaką išspauskite per presą, suberkite į dubenį. Apšlakstykite majonezu, išmaišykite ir užtepkite ant skrebučių. Papuoškite agurkais ir krapais.
Su ananasais

Paruoškite:
- Paruoškite: 1 kepaliuką;
- 200 g avienos;
- 1 b konservuotų ananasų;
- 120 g sūrio;
- 50 g majonezo.
Į kepimo formą sudėkite riekelėmis supjaustytą duoną. Ant jų sudėkite kubeliais supjaustytus ananasus. Juos užpilkite majonezu ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite orkaitėje 5-8 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
