Sekite mus Facebook'e!
Siūlome jums įdomų mėsos pyragėlių ant kefyro receptą. Kai kuriems gali nepatikti patiekalo išvaizda. Tačiau dėl jo skonio verta rizikuoti ir patiekalą paruošti.

Gaminimo procesas trunka 10-15 minučių. Jei turite daug valgytojų, vienu metu galite pagaminti daugiau. Jie iškeps akimirksniu.
Paimkite:
- Reikės: 250 g maltos mėsos;
- 250 g kefyro;
- 1 svogūno;
- 1 kiaušinis;
- 2 česnako skiltelės;
- 0,5 šaukštelio raugo;
- 4-5 šaukštai miltų.

Sumaišykite vištienos faršą, kefyrą, kiaušinį. Įberkite druskos ir pipirų. Smulkiai supjaustykite svogūną ir nusiųskite į dubenį. Geriausia jį susmulkinti mėsmale arba blenderiu.



Česnaką susmulkinkite česnakų spaustuku ir taip pat sudėkite į produktus. Viską gerai išminkykite. Suberkite miltus, kad gautumėte tinkamą konsistenciją. Viską išmaišykite iki vientisos masės.



Ant keptuvės dugno supilkite augalinį aliejų. Geriau imti kvapnų, kad pyragėliai gautųsi apetitą žadinančio kvapo.

Pastatykite keptuvę ant ugnies. Įkaitinkite ją.

Paimkite šaukštą ir pradėkite dėti pyragėlius į keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių. Į pabaigą galite uždengti dangčiu, kad būtų sultingi.

Kefyras padaro maltinukus sultingesnius ir suteikia jiems neįprastą skonį. Kitaip nei su kotletais ar čeburekais.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
