Sekite mus Facebook'e!
Pyragų kepimas gali nuraminti. Tokią išvadą padarė viso pasaulio psichologai, atlikę tyrimus. Remiantis statistiniais duomenimis, dauguma žmonių užsiima pyragų ir sausainių kepimu norėdami medituoti ir pabūti su savimi.
Be to, šis meditacijos metodas yra gana veiksmingas. Žmonės po kepimo jaučiasi daug geriau. Maloniu tokios terapijos bonusu laikomas paruoštas skanus gaminys iš miltų
. Meditacijai kepant nereikia ieškoti jokių sudėtingų receptų. Pakanka iškepti ką nors visiškai paprasto. Papasakosime, kaip greitai pagaminti skanų pyragą.
Pyragui skirti ingredientai:
- Virtus kiaušinius – 4 vnt;
- Varškė – 100 g;
- žali svogūnai – 100 g;
- grietinė – 210 g;
- Druska – šaukštelis;
- Šiltas kefyras – 150 ml;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Miltai – 170 g;
- Soda – ½ šaukštelio;
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- Sezamo sėklos – 1 valgomasis šaukštas.
Pyrago paruošimas:
Supjaustykite nuluptus virtus kiaušinius, susmulkinkite žaliąjį svogūną. Dubenyje sumaišome virtus kiaušinius su varške, 10 g grietinės ir žaliaisiais svogūnais, pabarstome puse šaukšto druskos – gauname įdarą.
Tešlai šiltame kefyre suplakame kiaušinius, įpilame grietinės ir išmaišome. Į mišinį persijojame miltus, druską ir sodą ir užminkome šiek tiek tirštą tešlą
. 20 cm skersmens kepimo formą ištepame augaliniu aliejumi ir supilame ½ tešlos
.
Ant tešlos viršaus dėkite sluoksnį įdaro, ant įdaro supilkite likusią tešlą.
Pabarstykite tešlą sezamo sėklomis ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.
Gausite paprastą ir greitą pyragą su kiaušiniu ir varške.
Tai puikus produktų derinys, kurį tikrai verta išbandyti kaip kepinių įdarą.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
