Sekite mus Facebook'e!
Salotos „Vkusnyashka” yra lengvas ir kartu sotus, ryškaus skonio patiekalas. Jose dera šviežių daržovių sultingumas ir sodrus rūkytos mėsos skonis, todėl jos yra universalus pasirinkimas tiek kasdieniam valgiaraščiui, tiek šventiniam stalui.
Pekino kopūstai suteikia salotoms gaivumo ir lengvumo, o rūkyta vištiena – pikantiškumo ir skonio gilumo
.
Papildomi ingredientai, pavyzdžiui, sūris ar kiaušiniai, gali būti įvairūs, todėl salotas galima pritaikyti skirtingiems skoniams.
Salotas „Vkusnyashka” paprasta paruošti, tačiau jos atrodo apetitiškai ir džiugina subalansuotu skoniu.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: rūkyta vištiena – 1 vnt;
- Pekino kopūstai – ½ vnt;
- pomidorai – 3 vnt;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- sūris – 70 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- česnako – 2 skiltelės;
- majonezas.
Salotų „Skanėstai” paruošimas:
Supjaustykite rūkytą vištieną nedideliais kubeliais, pirmąjį sluoksnį išdėliokite salotinėje, ištepkite majonezu. Susmulkinkite kopūstus, sudėkite juos ant vištienos sluoksnio, lengvai pasūdykite
. Pomidorus padalykite į dvi dalis ir išimkite iš jų minkštimą, smulkiai supjaustykite
.
Pomidorus pasūdykite, o česnakus pertrinkite per spaudyklę
. Pomidorus ir česnakus sudėkite ant kopūstų sluoksnio, aptepkite majonezu. Ant pomidorų sluoksnio sutarkuokite kietai virtus kiaušinius
, kiaušinių sluoksnį
patepkite
majonezu ir uždėkite stambiai tarkuoto sūrio. Sūrio sluoksnį aptepkite majonezu.
Gausite paprastas skanias salotas su rūkyta vištiena ir Pekino kopūstais. Tai geras būdas nustebinti svečius naujomis salotomis ant šventinio stalo.
