Sekite mus Facebook'e!
Sultinyje virtos įdarytos paprikos yra maistingas ir aromatingas patiekalas. Įdarytos paprikos dažnai įdarytos malta mėsa, sumaišyta su ryžiais arba daržovėmis.
Verdant sultinyje paprikos tampa minkštesnės, įgauna sodresnį skonį ir sultingumą.
Įvairiose šalyse yra savų įdarytų paprikų recepto variantų
. Graikijoje jos paprastai kepamos su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Vengriškas variantas – troškinti padaže su paprika. Turkijoje naudojama daug prieskonių, kurie patiekalui suteikia ypatingą rytietišką skonį. Rusijoje ir Ukrainoje paprikos dažniausiai verdamos arba troškinamos mėsos ar daržovių sultinyje.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: saldžiosios paprikos – 25 vnt;
- malta jautiena – 1 kg;
- ryžiai – 300 g;
- svogūnai – 200 g;
- pomidorai – 600 g;
- Morkos – 200 g;
- Augalinis aliejus – 100 ml;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – 1,5 valgomojo šaukšto;
- Juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- maltos kalendros – ½ šaukštelio;
- lauro lapai – 3 vnt.
Įdarytų paprikų paruošimas:
Ryžius kruopščiai nuplaukite ir 15-20 min. užpilkite verdančiu vandeniu. Pašalinkite paprikų kotelius ir vidų
. Morkas ir pomidorus sutarkuokite stambia tarka. Svogūnus smulkiai supjaustykite, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje.
Prie minkštų svogūnų sudėkite morkas ir toliau kepkite, kol morkos suminkštės. ½ kepsnio sudėkite į atskirą dubenį, stenkitės daržoves dėti be aliejaus.
Prie antrosios kepsnio pusės į keptuvę sudėkite pomidorus
.
Pomidorus su svogūnais ir morkomis kepkite 15 minučių ant didžiausios ugnies
. Į faršą sudėkite ryžius, svogūnų ir morkų kepsnius, druską (1 šaukštelis), maltus juoduosius pipirus ir maltą kalendrą, gerai išmaišykite. Įdarykite paprikas faršu, sudėkite jas į katilą arba puodą
ir beveik iki galo užpilkite verdančiu vandeniu. Į paprikas sudėkite pomidorus, įdėkite lauro lapą, druskos (½ šaukštelio)
. Paprikas sultinyje užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki minimumo. Virkite paprikas uždengę dangčiu 50-60 minučių.
Gausite sultingas, aromatingas sultinyje įdarytas paprikas. Jas galite patiekti atskirai arba su bet kokiu garnyru – bulvių koše ar grūdais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
