Sekite mus Facebook'e!
Kepti vištienos šlaunelių suktinukai – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali tapti bet kurio stalo puošmena. Suktinukus lengva paruošti, juos galima pritaikyti įvairiems skoniams ir dietoms
. Yra daugybė būdų, kaip paruošti keptus vištienos šlaunelių suktinukus su įdaru. Marinatas suteikia mėsai sultingumo ir skonio, prieskoniai – pikantiškumo, o padažas patiekalą padaro švelnesnį ir sotesnį.
Norėdami patiekalui suteikti ypatingo skonio, į marinatą galite įberti šviežio rozmarino arba čiobrelių.
Sudedamosios dalys: 1:
- Vištienos šlaunelės – 8 vnt;
- grybai – 250 g;
- sūris – 120 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- paprika – 1 šaukštelis;
- česnako – 3 skiltelės;
- druskos – valgomasis šaukštas;
- sviesto;
- alyvuogių aliejus – 2 valgomieji šaukštai;
- džiovintų čiobrelių – ½ šaukštelio;
- sojų padažas;
- medus;
- saldus aitriųjų paprikų padažas;
- ciberžolės.
Keptų vištienos suktinukų paruošimas:
Vištienos kojas nuplaukite ir lengvai nusausinkite, išimkite iš jų kaulus. Druską sumaišykite su paprika, juodaisiais pipirais, į mišinį įspauskite česnako skilteles,
supilkite alyvuogių aliejų
ir
gerai išmaišykite
.
Vištienos šlauneles pakiškite po maistine plėvele ir išmuškite plaktuvu
. Kiekvieną kotletą apvoliokite paprikos, druskos ir česnakų mišinyje.
Sudėkite kotletus į gilų dubenį, tepalais apteptas dalis sudėkite vieną ant kitos.
Marinuokite kotletus po maistine plėvele 15 minučių. Tuo metu smulkiai supjaustykite svogūną, 5-7 min. pakepinkite jį augalinio ir sviesto aliejaus mišinyje
. Smulkiai supjaustykite pievagrybius, sudėkite prie svogūnų ir toliau kepkite. Į svogūnų ir grybų mišinį įberkite džiovintų čiobrelių
. Grybus ir svogūnus sudėkite į atskirą dubenį, sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite petražoles. Ant riebalais pateptos kiekvieno kotleto pusės dėkite įdaro ir susukite į suktinukus.
Suktinukus dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kad įdaras neišbyrėtų, galite suktinukus susmeigti dantų krapštukais
. 20 minučių kepkite patiekalą 190 laipsnių temperatūroje.
Padažui sojų
padaže
sumaišykite medų, saldžiąją aitriąją papriką ir ciberžolę
. Padažu aptepkite paruoštus vištienos šlaunelių suktinukus ir vėl siųskite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 10 minučių.
Gausite skanius sultingus vištienos kojų suktinukus su įdaru.
Šį patiekalą galima patiekti ir ant šventinio stalo, ir tiesiog vakarienei.
