Sekite mus Facebook'e!
Kepti vištienos šlaunelių suktinukai – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali tapti bet kurio stalo puošmena. Suktinukus lengva paruošti, juos galima pritaikyti įvairiems skoniams ir dietoms
. Yra daugybė būdų, kaip paruošti keptus vištienos šlaunelių suktinukus su įdaru. Marinatas suteikia mėsai sultingumo ir skonio, prieskoniai – pikantiškumo, o padažas patiekalą padaro švelnesnį ir sotesnį.
Norėdami patiekalui suteikti ypatingo skonio, į marinatą galite įberti šviežio rozmarino arba čiobrelių.
Sudedamosios dalys: 1:
- Vištienos šlaunelės – 8 vnt;
- grybai – 250 g;
- sūris – 120 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- paprika – 1 šaukštelis;
- česnako – 3 skiltelės;
- druskos – valgomasis šaukštas;
- sviesto;
- alyvuogių aliejus – 2 valgomieji šaukštai;
- džiovintų čiobrelių – ½ šaukštelio;
- sojų padažas;
- medus;
- saldus aitriųjų paprikų padažas;
- ciberžolės.
Keptų vištienos suktinukų paruošimas:
Vištienos kojas nuplaukite ir lengvai nusausinkite, išimkite iš jų kaulus. Druską sumaišykite su paprika, juodaisiais pipirais, į mišinį įspauskite česnako skilteles,
supilkite alyvuogių aliejų
ir
gerai išmaišykite
.
Vištienos šlauneles pakiškite po maistine plėvele ir išmuškite plaktuvu
. Kiekvieną kotletą apvoliokite paprikos, druskos ir česnakų mišinyje.
Sudėkite kotletus į gilų dubenį, tepalais apteptas dalis sudėkite vieną ant kitos.
Marinuokite kotletus po maistine plėvele 15 minučių. Tuo metu smulkiai supjaustykite svogūną, 5-7 min. pakepinkite jį augalinio ir sviesto aliejaus mišinyje
. Smulkiai supjaustykite pievagrybius, sudėkite prie svogūnų ir toliau kepkite. Į svogūnų ir grybų mišinį įberkite džiovintų čiobrelių
. Grybus ir svogūnus sudėkite į atskirą dubenį, sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite petražoles. Ant riebalais pateptos kiekvieno kotleto pusės dėkite įdaro ir susukite į suktinukus.
Suktinukus dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kad įdaras neišbyrėtų, galite suktinukus susmeigti dantų krapštukais
. 20 minučių kepkite patiekalą 190 laipsnių temperatūroje.
Padažui sojų
padaže
sumaišykite medų, saldžiąją aitriąją papriką ir ciberžolę
. Padažu aptepkite paruoštus vištienos šlaunelių suktinukus ir vėl siųskite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 10 minučių.
Gausite skanius sultingus vištienos kojų suktinukus su įdaru.
Šį patiekalą galima patiekti ir ant šventinio stalo, ir tiesiog vakarienei.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
