Sekite mus Facebook'e!
Marinuoti pomidorai be žievelės – skanus ir sveikas priedas prie bet kurio stalo. Jie gali būti ir atskiras užkandis, ir kitų patiekalų ingredientas
. Skirtingai nei tradiciniai marinuoti pomidorai, šie neturi žievelės, todėl yra švelnesni ir minkštesnės tekstūros. Dėl to jie greičiau įsigeria į marinatą ir tampa dar skanesni
. Yra daugybė marinuotų pomidorų be žievelės receptų. Priklausomai nuo pageidavimų, galite rinktis aštrius arba pikantiškus variantus, pridėdami įvairių prieskonių ir žolelių.
Pakalbėkime apie vieną iš įdomių pomidorų marinavimo būdų.
Ingredientai: pomidorai, kurių sudėtyje yra pomidorų, kurių sudėtyje yra pomidorų, kurių sudėtyje yra pomidorų:
- Pomidorai – 2 kg;
- Vanduo – 2 litrai;
- Druska – 10 šaukštelių;
- Cukrus – 20 šaukštelių;
- krapų šakelės;
- Salierų stiebai;
- česnakas – 1 galvutė;
- Pipirų grūdeliai;
- lauro lapai;
- Actas 9% – 160 ml.
Marinuotų pomidorų be žievelės paruošimas:
Į didelį indą sudėkite krapų šakeles. Nupjaukite nedideles saliero stiebo plokšteles ir sudėkite ant dugno
. Česnako skilteles išspauskite per presą ir taip pat sudėkite ant indo dugno. Kiekviename pomidoriuje padarykite kryžminį pjūvį ir įdėkite į iš anksto paruoštą verdantį vandenį
. Palaikykite pomidorus verdančiame vandenyje minutę, tada ištraukite ir nulupkite odelę. Pomidorus sudėkite į indą su krapų šakelėmis
. Marinatui paruošti į vandenį įberkite druskos ir cukraus ir užvirinkite.
Į karštą marinatą supilkite actą ir palikite atvėsti. Užpilkite marinatą ant inde esančių pomidorų ir palikite po dangčiu 24 valandoms.
Rezultatas – sultingi marinuoti pomidorai. Šis būdas puikiai tinka tiems, kurie nemėgsta ilgai laukti marinavimo proceso.
