Sekite mus Facebook'e!
Konservuoti pomidorai gali būti vitaminų ir mineralų, pavyzdžiui, vitamino C, likopeno ir kalio, šaltinis.
Konservuoti pomidorai taip pat gali būti skaidulinių medžiagų, kurios palengvina virškinimą, šaltinis. Jie
neturėtų būti laikomi
visaverčiu šviežių daržovių pakaitalu,
tačiau
neturėtų būti laikomi ir šviežių daržovių
pakaitalu
.
Jie neturėtų būti laikomi visaverčiu šviežių daržovių pakaitalu, nes konservavimo procese gali būti naudojami papildomi ingredientai, pavyzdžiui, druska, cukrus ir actas. Vis dėlto konservuoti pomidorai yra gana gera šviežių daržovių alternatyva, ypač žiemą.
papasakosime, kaip pasigaminti konservuotų pomidorų
.
Ingredientai: 1:
- pomidorai – 2,5 kg;
- česnakas – 7 skiltelės;
- krapų – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis;
- svogūnai – 450 g;
- juodųjų pipirų žirnių
- druskos – 2 šaukšteliai 1,5 litro stiklainiui;
- cukraus – 2,5 valgomojo šaukšto 1,5 litro stiklainiui;
- rafinuoto aliejaus – 1 valgomasis šaukštas 1,5 litro stiklainiui;
- 9 % acto – 25 ml 1,5 l stiklainiui.
Konservuotų pomidorų paruošimas:
Pomidorus supjaustykite griežinėliais, česnaką susmulkinkite plonomis plokštelėmis, krapus ir petražoles ne itin smulkiai sukapokite.
Prieš konservavimą nepamirškite sterilizuoti stiklainių
.
Ant stiklainio dugno sudėkite maždaug 1 skiltelę česnako, juodųjų pipirų žirnelių, žolelių, ant ⅔ stiklainio uždėkite pomidorų
. Tada ant pomidorų uždėkite svogūnų žiedų, česnako skiltelių, žolelių
.
Ant svogūnų sluoksnio uždėkite pomidorus, pasistenkite užpildyti stiklainį iki pat viršaus ir uždėkite svogūnų žiedus bei žalumynus.
Panašūs veiksmai atliekami ir su kitais stiklainiais
.
Į kiekvieną stiklainį supilkite verdantį vandenį, uždenkite dangteliais ir palikite 15 minučių.
Nusunkite vandenį iš stiklainių, į šį skystį įpilkite druskos, cukraus ir rafinuoto aliejaus. Užvirinkite marinatą, tuo metu į kiekvieną stiklainį supilkite actą
. Supilkite karštą marinatą į stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais, apverskite dugnu į viršų. Uždenkite stiklainius rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
Gausite skanius sultingus konservuotus pomidorus. Geras būdas pasigaminti užkandinių pomidorų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
