Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sultingi ir traškūs beliašai. Labai paprastas receptas: juos gali pasigaminti kiekvienas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Beliašas – tradicinis Rytų Europos virtuvės patiekalas, tai kepti paplotėliai su sultingu mėsos įdaru

. Klasikinis beliašas gaminamas iš mielinės tešlos ir maltos

mėsos.

Dažniausiai malta mėsa gaminama iš jautienos arba kiaulienos, pridedant svogūnų ir prieskonių

. Šie aromatingi ir traškūs paplotėliai tapo neatsiejama gatvės maisto ir namų virtuvės dalimi. Jie patiekiami karšti, dažnai su grietine arba arbata. Belyashi būdingos apvalios formos su skylute viduryje, pro kurią kepant išgaruoja drėgmės perteklius, todėl įdaras būna ypač sultingas.

Šiandien belyashi galima rasti įvairių variantų: su įvairių rūšių mėsa, kefyro tešla arba be mielių.

Nepaisant recepto paprastumo, šis pyragas tebėra mėgstamas daugelio kartų skanėstas.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 500 g;
  • Mielės – 8 g;
  • Cukrus – 2 šaukšteliai;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Šiltas vanduo – 300 ml;
  • Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: Jautiena – 150 g;
  • kiaulienos – 150 g;
  • svogūnai – 150 g;
  • Šaltas vanduo – 80 ml;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • maltų juodųjų pipirų – 1 šaukštelis.
Rekomenduojame:  "Delikatesinis pieno mergaitės tortas" - jau penkerius metus gaminu tik šį tortą. Receptas be mirkymo ir pyragų iškočiojimo

Belyashi paruošimas:

Sumaišykite šiltą vandenį su cukrumi, mielėmis ir druska. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, palaipsniui suberkite miltus ir suberkite tešlą į gumulą.

Ant darbinio paviršiaus išminkykite tešlą, lengvai pabarstykite ją miltais. Indą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite į jį tešlą, uždenkite dangčiu ir palikite 2-3 kartus pakilti.

Įdarui mėsmale susmulkinkite svogūną, kiaulieną ir jautieną. Maltą mėsą pabarstykite maltais pipirais ir druska, įpilkite šiek tiek vandens ir išmaišykite.

Stalą patepkite aliejumi, išklokite tešlą, šiek tiek išminkykite ir padalykite į mažus gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į storą iki 5 cm skersmens paplotėlį, sudėkite į juos įdarą.

Įdarą užkimškite tešlos viduje kaip maišelį, kiekvieną paplotėlį dėkite siūle žemyn. Keptuvėje įkaitinkite 200 ml augalinio aliejaus ir dėkite belyšą siūlėmis žemyn

. Kepkite belyšą iš abiejų pusių, kol apskrus.

Сочные и хрустящие беляши. Очень простой рецепт: получаются у всех

Gausite sultingus, aromatingus beliašus. Tai paprastas šio patiekalo receptas, kuris tiks visiems.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *