Kapustnikai – tai skanūs ir sotūs kopūstų kotletai, užimantys garbingą vietą tradicinėje namų virtuvėje. Jie gaminami iš smulkiai susmulkintų arba troškintų kopūstų, pridedant kiaušinių, miltų, manų kruopų ar kitų tirštiklių ir prieskonių.
Istoriškai
kapustnikai
atsirado valstiečių virtuvėje, kurioje kopūstai buvo viena iš prieinamiausių ir universaliausių daržovių. Pasninko ar mėsos trūkumo laikotarpiais šeimininkės ieškojo būdų, kaip pagaminti sotus ir skanius patiekalus iš to, kas buvo po ranka. Taip atsirado daržovių kotletai, įskaitant kopūstų kotletus.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudėtis: kopūstai – 500 g;
- Įdaras – 600 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Svogūnas – 2 vnt;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Juodųjų pipirų – žiupsnelis.
Kopūstų paruošimas:
Supjaustykite kopūstus dideliais gabalais, sudėkite juos į trintuvą kartu su svogūnais, susmulkinkite iki smulkumo. Į kopūstų masę sudėkite maltą mėsą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
Iš gautos masės suformuokite nedidelius kotletukus.

Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite kotletukus iš abiejų pusių po 5 minutes uždengę dangčiu.

Kotletus galite iš anksto apvolioti miltuose
. Sudėkite kotletus į kepimo indą, uždenkite folija ir 10 minučių troškinkite 180 laipsnių orkaitėje.

Gausite sultingus ir minkštus kopūstų kotletukus. Tai geras kotletų variantas vakarienei, kuris derinamas su bet kokiais garnyrais.