Sekite mus Facebook'e!
Pyragai su žuvimi nėra daug populiaresni nei kepiniai su mėsa. Žuvis tešloje gali turėti specifinį skonį ir kvapą, kuris žmonėms nelabai patinka. Tačiau tai dažnai priklauso nuo žuvies rūšies ir jos šviežumo. Pavyzdžiui, jei pyragaičius kepsite su rausvąja lašiša, jie išeis skanūs ir be jokio blogo kvapo
. Daugelis žmonių mieliau kepa pyragaičius su kitų rūšių žuvimi: lašiša, tunu
.
Jie taip pat priimtini kepant, tačiau įdaras gali pasirodyti ne toks sultingas
. Kepinių su rausvąja lašiša kepimu užsiima prie jūros įsikūrusios tautos. Kadangi žvejyba išvystyta, galima kepti pyragus su šviežia žuvimi.
Papasakosime, kaip iškepti skanius pyragus su rausvąja lašiša
.
Tešlos ingredientai:
- Kefyras – 300 ml;
- augalinis aliejus – 70 ml;
- druskos – ½ šaukštelio;
- cukraus – 2 šaukšteliai;
- geriamosios sodos – 1 šaukštelis;
- miltai – 400 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- sausų ryžių – 150 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- rausvosios lašišos konservai – 245 g;
- sviestas – 100 g;
- druskos – ⅓ šaukštelio.
Rausvosios lašišos pyragaičių paruošimas:
Į dubenį su kefyru suberkite druską ir cukrų, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite. Palaipsniui į kefyrą supilkite 300 g miltų, išminkykite
ir toliau minkykite tešlą ant likusiais miltais pabarstyto stalo.
Tešlą iškočiokite ne itin plonu sluoksniu, pabarstykite ⅓ kepimo sodos
.
Sulenkite tešlą į gumulą, išminkykite, vėl iškočiokite ir pakartokite veiksmus su soda.
Paruoštą tešlos gumulą palikite pailsėti. Tuo metu įdarui ryžius nuplaukite ir išvirkite, kol bus paruošti
. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, rausvąją lašišą suminkykite šakute iki vientisos masės. Sumaišykite svogūnus ir rausvąją lašišą
. Padalykite tešlą į dvi dalis – vieną didesnę už kitą. Didesnę dalį iškočiokite pagal kepimo formos skersmenį, storis turėtų būti apie 5 mm.
Pirmasis sluoksnis – virti ryžiai, tolygiai paskleiskite
juos po
paviršių. Tada ant ryžių sluoksnio sudėkite žuvį ir svogūnus, į žuvies sluoksnį įdėkite sviesto gabalėlius
. Iškočiokite antrąją tešlos dalį ir uždenkite ja įdaro viršų, užsandarinkite vidų. Pyrago viduryje padarykite duobutę, prieš kepimą viršų galite patepti grietine
. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Rududu pyragą galima iš karto patiekti į stalą. Geras pyrago variantas, kuris pravers vakarienei ir pietums.
