Sekite mus Facebook'e!
Šiais laikais daugelis patiekalų ruošiami pagal paprastą principą, kai visi produktai yra 3. Kokie yra šio gaminimo būdo privalumai
? „Visi po 3” – tai paprastas būdas sužinoti, kiek gramų reikia įdėti į konkretų patiekalą. Tai reiškia, kad jums nereikia naudoti virtuvinių svarstyklių, norint gauti teisingas proporcijas troškiniams, pyragams ir pyragaičiams
. Be to, metodas „Viskas po 3” supaprastina maisto gaminimą, kai reikia greitai pagaminti patiekalą. Žinoma, šiuo metodu galima išmatuoti ne visus ingredientus. Tačiau, nepaisant to, šis metodas puikiai tinka pradedantiesiems virėjams
. Paruoškime varškės apkepą naudodami metodą „Viskas pagal 3”.
Varškės apkepo ingredientai:
- Varškė – 600 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Cukrus – 3 šaukštai;
- druskos – žiupsnelis;
- grietinė – 3 šaukštai;
- manų kruopos – 3 valg. šaukštai;
- Vanilinas – žiupsnelis;
- pusės citrinos žievelės;
- Sultenės – 3 šaukštai.
Varškės apkepo paruošimas:
Sultenes užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti 10 min. Varškę sudėkite į dubenį. Išplakite kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų, sudėkite trynius į varškę. Į varškės
ir trynių mišinį
įmaišykite
grietinę, miltelinį cukrų, vaniliną, druską ir manų kruopas
.
Visus ingredientus suplakite panardinamuoju mikseriu
. Į varškės masę supilkite minkštas džiovintas sultenes ir citrinos žievelę.
Atskirame dubenyje išplakite baltymus mikseriu iki baltos purios masės. Kai tik pasirodys stabilios viršūnės, supilkite baltymus į varškės masę ir švelniai išmaišykite silikonine mentele
. Kepimo formą išklokite kepimo pergamentu, sudėkite į ją varškės masę ir tolygiai paskirstykite po paviršių.
Kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 35-45 min.
Baltymų atskirai plakti negalima, o kiaušinius iš karto sudėti į varškę. Tačiau tada kepant apkepas nebus toks išpūstas. Atkreipkite dėmesį, kad iškepusi masė atvėsusi nusistovės.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
