Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sultingas ir išsipūtęs. Kalnas kotletų už centus: užteks savaitei, tik pakeiskite garnyrus.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kiek skirtingų rūšių kotletų žinote? Yra Kijevo, Požarskio, Maskvos, prancūziškų, vokiškų ir kitų rūšių. Kotletus ne visada galima iš karto pavadinti kotletais, nes Europoje jie ruošiami skirtingai. Europiečiams kotletas yra ant grotelių keptas šonkauliukų gabalas

. Iš tikrųjų šonkauliukai su kaulu yra originali kotletų rūšis. Tik vėliau žmonės pradėjo malti mėsą į maltinukus, skirtus kitokiam patiekalui gaminti

. Prancūzams kotletas yra šonkauliukas. Amerikiečiams ir NVS žmonėms malta mėsa yra tikrieji kotletai. Pasigaminkime mūsų pasaulėžiūrai būdingų kotletų.

Kotletų ingredientai:

  • Vištiena – 1 kg;
  • Svogūnai – 300 g;
  • Baltos duonos – 6 gabaliukai;
  • Pienas – 150 ml;
  • Česnakas – 3 skiltelės;
  • Sviestas – 50 g;
  • Majonezas – 2 šaukštai;
  • Paprikos – 1 valgomasis šaukštas;
  • Druska – 1 valgomasis šaukštas;
  • Juodųjų pipirų – 1 šaukštelis.

Kotletų paruošimas:

Duoną pamirkykite piene. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką griežinėliais ir kepkite keptuvėje su sviestu, kol suminkštės ir paruduos.

Išmirkytą duoną nuspauskite ir kartu su keptais svogūnais sudėkite į trintuvą

.

Masę susmulkinkite, įmaišykite į maltinukus. Į maltą

Rekomenduojame:  Pyragai, kurie kepdami nesugeria aliejaus! Šie yra nuostabūs, net be mielių kepti pyragėliai

mėsą

taip pat įmaišykite majonezo, paprikos, druskos ir juodųjų pipirų

. Iš maltos mėsos suformuokite kotletus, patepkite juos augaliniu aliejumi. Kepkite kotletus ant keptuvės augaliniame aliejuje, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.

Сочные и пышные. Гора котлет за копейки: хватит на неделю, только гарниры меняй

Sudėkite kotletus į kepimo formą ir uždenkite folija.

Сочные и пышные. Гора котлет за копейки: хватит на неделю, только гарниры меняй

Kepkite kotletus 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Сочные и пышные. Гора котлет за копейки: хватит на неделю, только гарниры меняй

Šie kotletai dera su įvairiais garnyrais.

Minkšti ir švelnūs vištienos kotletai bus geras pasirinkimas vakarienei.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *