Sekite mus Facebook'e!
Vištienos kotletai su sūrio kepurėle – tai gastronominė patirtis, kurioje dera paprastas paruošimas ir intensyvus skonis
. Švelnūs vištienos filė gabaliukai, prieš tai lengvai apvolioti, kad suminkštėtų, iškepti ir virsta sultingu ir apetitą žadinančiu patiekalu.
Svarbi keptų vištienos kotletų dalis yra kepimo metu susidaranti sūrio kepurėlė. Sūris išsilydo ir padengia mėsą auksine plutele, kuri suteikia kotletams skonio ir sultingumo.
Šio patiekalo istorija siekia Europos kotletų kulinarijos tradicijas. Iš pradžių XVII ir XVIII a. Italijoje ir Prancūzijoje kotletai buvo būdas padaryti mėsą minkštesnę ir švelnesnę. Šis būdas greitai paplito visoje Europoje, taip pat ir Rusijoje, kur kotletai užėmė garbingą vietą ant šventinių stalų.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos filė – 600 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- juodųjų pipirų – ⅕ šaukštelio;
- paprikos – ⅓ šaukštelio;
- džiovintų česnakų – ⅓ šaukštelio;
- vištienos prieskonių – ¼ šaukštelio;
- majonezo – 3 valg;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- svogūnas – 2 vnt;
- pomidoras – 1 vnt;
- sūris – 100 g;
- rūgštus agurkas – 2 vnt.
Vištienos kotletų su sūrio kepurėle paruošimas:
Vištienos filė supjaustykite nedidelėmis plonomis iki 1 cm storio plokštelėmis. Išmuškite filė plaktuku ir išdėliokite ant pergamentu išklotos kepimo skardos
. Pabarstykite mėsą druska, maltais juodaisiais pipirais, paprikomis, džiovintais česnakais ir mėsos prieskoniais, įtrinkite prieskonius į skaidulas. Palikite mėsą marinuotis
. Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol lengvai apskrus. Majonezą sumaišykite su kiaušiniais, keptais svogūnais, druska ir maltais pipirais
. Rūgščius agurkus smulkiai
supjaustykite
ir sudėkite į mišinį. Pomidorą nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į mišinį
. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir supilkite į mišinį, išmaišykite. Mišinio dėkite į kiekvieną vištienos lėkštę
. 25-30 min. kepkite vištienos filė 175 laipsnių temperatūroje.
Gausite sultingą vištieną su sūrio kepurėle. Tai puikus pagrindinio patiekalo variantas šventiniam stalui.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
