Sekite mus Facebook'e!
„Lulia kebab” – tai ne tik patiekalas, bet ir rytietiškos gastronomijos simbolis, kuriame dera turtingos tradicijos, ryškus aromatas ir nepakartojamas skonis. Lulia kebab kilmė siekia Kaukazo, Artimųjų Rytų ir Vidurinės Azijos kultūrą, kur mėsa visada vaidino svarbų vaidmenį kulinarinėse tradicijose
. Šis delikatesas išpopuliarėjo visame pasaulyje dėl savo paprasto, bet kartu ir išskirtinio recepto bei įvairių gaminimo būdų.
Žodis „lulya” kilęs iš persų kalbos žodžio „luleh”, kuris reiškia „iešmas”. Manoma, kad būtent persų ir turkų virėjai šią tradiciją atnešė į Kaukazą, kur vietiniai virėjai pritaikė receptus ir pridėjo savitų akcentų.
Sudedamosios dalys:
- Svogūnai – 4 vnt;
- krapai – ryšulėlis;
- petražolės – ryšulėlis;
- Obuolių sidro actas – 2 šaukštai;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Druska – 2,5 šaukštelio;
- Kiaulienos faršas – 800 g;
- Vištienos maltos mėsos – 500 g;
- česnakas – 1 skiltelė;
- Bazilikas – 1 šaukštelis;
- rūkytos paprikos – 1 šaukštelis;
- juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio.
Lula kebabo paruošimas:
Sumaišykite su vištienos ir kiaulienos faršu. Į maltą mėsą įberkite baziliko, rūkytos paprikos ir juodųjų pipirų
. 5-7 min. maišykite visus ingredientus ir palikite marinuotis po maistine plėvele. Likusį svogūną supjaustykite pusžiedžiais, petražoles ir krapus smulkiai sukapokite, sumaišykite ir pasūdykite.
Svogūnus apibarstykite cukrumi ir užpilkite obuolių actu. Iš mėsos suformuokite nedideles dešreles
ir kiekvieną dešrelę apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol iš visų pusių apskrus.
Gauname skanų ir sultingą liulia kebabą kartu su marinuotais svogūnais. Ypač skanu lulia kebabą kartu su svogūnais įvynioti į pitos duoną.
