Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Sultana” suktinukai: subtilus šventės desertas. Tešla tinka visiems kepiniams.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Sultana” suktinukai yra delikatesas, kuriame dera pagarbi namų kepimo šiluma ir džiovintų vaisių saldumas. Šie švelnūs desertai dažnai tampa tikru šeimos valgių akcentu, o jų aromatas ir išvaizda sukuria jaukumo ir džiaugsmo atmosferą.

Sultanų suktinukai yra kažkuo unikalūs: minkšta tešla, įdaryta saldžiais sultanais, nukelia į paprastų, bet ryškių malonumų pasaulį.

Šių suktinukų gaminimas nereikalauja daug pastangų ir gali būti puikus užsiėmimas tiek patyrusiems virėjams, tiek pradedantiesiems

.

Juos galima patiekti ir prie arbatos, ir kaip šventinio stalo desertą, todėl suktinukai yra universalus skanėstas bet kokiai progai.

Tešlos ingredientai:

  • Pienas – 150 ml;
  • presuotų mielių – 20 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • cukraus – 100 g;
  • margarinas – 75 g;
  • miltai – 500 g;
  • vanilino – žiupsnelis;
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Įdaras: sultenės – 150 g.

Suktinukų su sultenėmis paruošimas:

Sumaišome mieles su šiltu pienu, šaukštu cukraus ir 100 g miltų iš bendro kiekio. Paliekame oparą kelis kartus padidėti

Rekomenduojame:  Žiemos vyšnių pyragas. Tikra kulinarinė pasaka: paprastas kefyro receptas

. Iš vieno kiaušinio išimame trynį, du baltymus ir trynį sudedame į bendrą indą. Į kiaušinius supilkite druską, cukrų, vaniliną, ištirpintą margariną, išmaišykite iki vientisos masės

. Kiaušinių masę supilkite į oparą, išmaišykite ir palaipsniui suberkite miltus, užminkykite tešlą

.

Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir toliau minkykite ant stalo 10 minučių.

30 minučių padėkite tešlą į šilumą po celofanu

.

Tada tešlą išminkykite ir palikite dar 20 minučių, tada padalykite tešlą į 10 vienodų ritinėlių

. Ritinėlius patepkite augaliniu aliejumi ir palikite po rankšluosčiu 10 minučių. Kiekvieną

ritinėlį

iškočiokite į ovalų paplotėlį, apibarstykite sultonėmis

ir susukite paplotėlius su sultonėmis į ritinėlius, užklijuodami siūlę.

Рулетики с изюмом: нежный десерт для застолья. Тесто подходит для любой выпечки

Suktinukus sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos

ir 20 minučių palaikykite po rankšluosčiu, tada aptepkite kiaušinio trynio ir vandens mišiniu.

Рулетики с изюмом: нежный десерт для застолья. Тесто подходит для любой выпечки

Suktinukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Рулетики с изюмом: нежный десерт для застолья. Тесто подходит для любой выпечки

Gausite aromatingus purius suktinukus su sultenėmis. Tai puikus naminio kepimo receptas, kurį galima pritaikyti pagal savo pageidavimus. Pavyzdžiui, naudokite kitokį įdarą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *