Sekite mus Facebook'e!
Salotos laikomos senoviniu patiekalu, atkeliavusiu iš Senovės Romos. Laikui bėgant salotų ruošimas ėmė tobulėti, atsirado naujų receptų.
Pavyzdžiui, visus produktus reikia pjaustyti vienodai. T. y. to paties dydžio kubeliais. To reikia, kad salotose nebūtų disbalanso tarp ingredientų. Priešingu atveju tam tikras komponentas užgoš skonį.
Be to, visi salotų produktai turėtų būti vienodos temperatūros.
Salotoms skirtas daržoves reikia virti striukėje, t. y. savo odelėje.
Papasakosime, kaip paruošti salotas Naujųjų metų išvakarėms ar kitai šventei
.
Salotų „Naujųjų metų žaislas” ingredientai:
- Svogūnas – 0,5 vnt;
- 9 % actas – 50 ml;
- Vanduo – 50 ml;
- Grybai – 50 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
- Paprikos – ⅓ šaukštelio;
- Sūris – 100 g;
- Provanso žolelės;
- Virti kiaušiniai – 4 vnt;
- Virtos vištienos filė – 100 g;
- Agurkai – vnt;
- Saldžioji paprika – vnt;
- Majonezas.
Salotų „Naujųjų metų žaislas” paruošimas:
Supjaustykite ketvirčiais žiedų svogūnus, užpilkite actu ir vandeniu. Palikite svogūnus marinuotis 15-20 minučių. Išvalytus grybus supjaustykite stambiais kubeliais, apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje
. 10-12 min. kepkite grybus, nepamirškite jų pasūdyti. Tada sudėkite grybus į lėkštę, stengdamiesi nepadauginti augalinio aliejaus.
Supjaustykite nedideliais gabalėliais virtą vištienos filė
.
Sūrį sutarkuojame stambia tarka, sudedame į lėkštę, į kepimo žiedą
. Rankomis išspaudžiame marinatą iš svogūno, dalį jo dedame ant sūrio sluoksnio paviršiaus, pabarstome maltais juodaisiais pipirais ir aptepame majonezu. Ant svogūnų sluoksnio sudėkite pakepintus grybus, prie jų pridėkite vištienos filė
. Ant filė sudėkite likusią svogūnų dalį, aptepkite majonezu, pabarstykite provanso žolelėmis. Virtus kiaušinius sutarkuokite mažomis tarkavimo formelėmis, pabarstykite drožlėmis grybų sluoksnį, tolygiai paskirstykite
. Kiaušinių sluoksnį aptepkite majonezu, ant šio sluoksnio sutarkuokite šviežią agurką. Nulupkite saldžiosios paprikos vidų, padalykite į nedidelius gabalėlius ir sutarkuokite stambia tarka
. 5 min. keptuvėje pakepinkite paprikos masę, įberkite į ją druskos ir paprikos. Sultingą paprikų masę tolygiai paskirstykite ant agurkų sluoksnio
. Palikite salotas pasimarinuoti bent kelioms valandoms.
Rekomenduojama patiekalą ruošti iš anksto, naktį, kad geriausiai įsigertų.
