Sekite mus Facebook'e!
Pyragas gaunasi labai minkštas ir kvapnus, nes dėl persikų tešla tampa drėgna, nereikia naudoti papildomų impregnantų.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- Reikės: dvigubos grietinėlės, 100 ml;
- šilto pieno, 300 ml;
- sausų mielių, 8 g;
- žiupsnelio druskos;
- 125 g cukraus;
- vanilino pagal skonį;
- 50 g sviesto;
- miltai, 450 g;
- persikai, 4 vnt;
- suminkštintas sviestas;
- cukraus.
Paruošimo procesas
Sumaišykite šiltą pieną su cukrumi, mielėmis ir grietinėle.
Persijokite miltus ir sumaišykite su druska.
Supilkite skystą pagrindą į miltus, išminkykite
. Įdėkite ištirpintą sviestą
ir užminkykite
tešlą
.
Patarimas: masė bus klampi ir tiršta, nepadauginkite miltų.
Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 1 val.
Formą
išklokite
pergamentu ir išklokite tešlą.
Paimkite šviežius arba konservuotus persikus, supjaustykite griežinėliais ir įdėkite į tešlą
.

Padarykite tešloje įdubimus ir įdėkite į juos sviesto griežinėlius.

Gausiai pabarstykite cukrumi ir pašaukite į orkaitę.
180 laipsnių temperatūroje kepkite apie 20-30 min., žiūrėkite, kad cukrus nepradėtų degti. Galite uždengti folija arba pergamentu
. Pyragą palikite formoje, kad gerai atvėstų, ir patiekite į stalą.

Pyragas gaunasi labai purus, orus, drėgnas, ryškaus kreminio ir persikų skonio.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


