Varškės sausainiai yra vienas mėgstamiausių ir lengviausiai paruošiamų saldžiųjų kepinių, kuriuose dera lengvumas ir sodrus skonis. Pridėjus varškės, sausainiai tampa minkšti, švelnūs ir kartu traškūs. Varškė ne tik suteikia kepiniams ypatingą tekstūrą, bet ir padaro juos sveikesnius, nes praturtina jų sudėtį baltymais ir kalciu.
Šie sausainiai puikiai tinka arbatos vakarėliams, svečiams vaišinti ar dienos užkandžiams.
Dėl paprasto paruošimo ir prieinamų ingredientų varškės sausainiai yra puikus pasirinkimas gaminant namuose, o receptų įvairovė leidžia eksperimentuoti su tokiais priedais kaip sultenės, riešutai ar vanilė.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: varškė – 350 g;
- Cukrus – 50 g;
- Sviestas – 180 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Soda – 1 šaukštelis;
- Vanilinio cukraus – žiupsnelis;
- Miltai – 380 g.
Varškės sausainių paruošimas:
Į dubenį su varške sudėkite minkštą sviestą, supilkite vanilinį ir klasikinį cukrų, druską ir viską kruopščiai sutrinkite smulkintuvu arba šakute. Į mišinį supilkite ½ miltų ir sodos ir pradėkite
minkyti. Į tešlą supilkite likusius miltus ir užminkykite tirštą, elastingą tešlą.
Tešlą išminkykite celofane ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą
.
Padalykite tešlą į dvi lygias dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į 5 mm storio
sausainių
lakštą ir
specialiomis formelėmis arba stikline išpjaukite sausainius. Sausainius mirkykite cukruje ir dėkite ant pergamentu išklotos
kepimo
skardos
. Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
Gausite skanius sluoksniuotus sausainius. Tai geras kepimo variantas namų arbatos vakarėliui.