Sekite mus Facebook'e!
Vyšnių pyragas – nuostabus kulinarinis kūrinys, išsiskiriantis sodriu skoniu ir ryškiu aromatu. Šis desertas tapo tikra saldumynų klasika, užkariavusia daugelio saldumynų mėgėjų širdis visame pasaulyje. Pagrindinis šio pyrago akcentas – vyšnia – sultingas ir šiek tiek rūgštus vaisius, suteikiantis gaivumo ir nepakartojamo skonio.
Vyšnių pyrago gaminimas yra tikras ritualas, suteikiantis daug teigiamų emocijų.
Vyšnių torto populiarumą lemia ne tik puikus jo skonis, bet ir galimybė jį įvairiai papuošti. Dėl to vyšnių tortas yra idealus pasirinkimas šventėms ir minėjimams, nesvarbu, ar tai būtų gimtadienis, ar jubiliejus.
Biskvito torto ingredientai:
- Miltai – 230 g;
- kakavos miltelių – 65 g;
- raugo – 10 g;
- cukraus – 280 g;
- druskos – 1 šaukštelis;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- sviestas – 60 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- pienas – 260 g;
- augalinis aliejus – 60 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Saldžiarūgštis vyšnių džemas – 200 g;
- likerio – 2 šaukštai.
Glajui skirti ingredientai:
- cukrus – 75 g;
- kakavos miltelių – 35 g;
- pieno – 120 ml;
- sviestas – 30 g;
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- vyšnių likerio – 1 valgomasis šaukštas.
Vyšnių pyrago paruošimas:
Sumaišykite miltus su kakavos milteliais ir kepimo milteliais, supilkite cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Į masę įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą, pieną ir augalinį aliejų
. Mikseriu plakite ingredientus iki tirštos masės. Kepimo formą (21 cm skersmens) išklokite kepimo pergamentu, supilkite tešlą ir paskleiskite ją ant paviršiaus.
60-70 min. kepkite biskvitą 160 laipsnių temperatūroje. Įdarui uogienę sumaišykite su likeriu, išmaišykite
. Nuimkite nuo biskvito išgaubtą viršų
ir aptepkite
biskvitą vyšnių įdaru. Biskvitą palikite šaldytuve, kol ruošite glajų.
Puode sumaišykite cukrų ir kakavos miltelius, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Mišinį užvirinkite ant vidutinės ugnies ir nukelkite nuo ugnies
. Į glajų sudėkite sviestą, maišykite, kol sviestas ištirps glajuje. Į glajų supilkite augalinį aliejų ir likerį ir užpilkite juo pyrago viršų
. 15 minučių palikite pyragą šaldytuve, kol pjaustysite biskvito viršų. Biskvito trupiniais apibarstykite torto šonus.
Gausite gražų vyšnių tortą su šokoladiniu biskvitu ir glajumi. Jei norite, likerio galite nedėti, tačiau deserto skonis bus kitoks.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
