Sekite mus Facebook'e!
Šis tortas labai turtingas savo skoniu ir aromatu – jame yra šokolado, aviečių ir plombardo kremo. Šis desertas jums tikrai patiks.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
–
miltų, 250 g;
– cukraus, 200
g; – kakavos, 60 g; –
sodos ir raugo
, po
1
šaukštelį; – druskos ir vanilino po žiupsnelį
; – augalinio aliejaus, 110 g;
– verdančio vandens, 200 ml; –
kiaušinių, 3 vnt.
Kremui paruošti reikia:
–
grietinėlės sūrio arba maskarponės, 500 g;
– grietinės arba dvigubos grietinėlės, 400 g;
– kondensuoto pieno, 250 g;
– žiupsnelio druskos.
Įdarui paruošti paimkite:
–
aviečių, 400 g;
– cukraus, 80 g;
– želatinos, 6 g ir vandens, 60 ml.
Kepimo procesas
Įjunkite orkaitę iki 180 laipsnių C.
Miltus persijokite ir sumaišykite su soda, kepimo milteliais, druska ir cukrumi, vaniliniu cukrumi.
Padarykite įdubimą, įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų ir išmaišykite masę plaktuvu.
Į kakavą supilkite verdantį vandenį
ir išmaišykite
iki vientisos masės.
Supilkite kakavą į tešlą ir viską išmaišykite iki vientisos masės
. Supilkite tešlą į pergamentu išklotą formą
. 25 minutes kepkite po folija, sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių.
Uogas sumaišykite su cukrumi – berkite cukraus pagal skonį ir užvirinkite, virkite 1 minutę ir nukelkite nuo viryklės
.
Pertrinkite per sietelį
. Želatiną sumaišykite su vandeniu ir palikite išbrinkti. Pašildykite ir sumaišykite su uogų putėsiais, išmaišykite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada dėkite į šaldytuvą, kad sutirštėtų.
Biskvitą perpjaukite į 3 pyragėlius, nupjaukite kraštus ir susmulkinkite į trupinius
.
Kremui sumaišykite visus ingredientus ir išplakite iki purumo.
Suformuokite tortą, aptepkite pyragėlius kremu, sudėkite uogų įdarą ir uždenkite pyragėliu
.
Pakaitomis sudėkite visus ingredientus, viršų aptepkite kremu, uždenkite šonus ir kelias valandas padėkite tortą į šaldytuvą.
Tortą papuoškite trupiniais ir uogomis, tarkuotu šokoladu.
Patarimas: galite kepti be folijos, laikas bus trumpesnis – apie 30 minučių, tačiau tešla gali iškilti gumuliukais. Patikrinkite, ar pyragas paruoštas. Įdarui galite imti įvairių uogų, nebūtinai aviečių. Kremui galite imti tiesiog geros grietinės, varškės.
